STIŽE NAM TOPLOTNI UDAR ZA VIKEND: Temperature najviše od početka godine

Autor: Blic, Republika

Vesti

19.04.2018

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji su se nadali lepom vremenu za vikend, mogu da nastave da planiraju izlete u prirodi, šetnje, odmor i rekreaciju, jer meteorolozi najavljuju sunčano i toplo vreme sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine.

RepublikaFoto: pixabay.com

- U petak će biti sunčano i toplo, samo na jugu i jugoistoku zemlje očekuje se nešto više oblačnosti - najavljuje Đorđe Đurić, meteorolog "Weather 2 Umbrella" i dodaje da se očekuje umeren do jak severni i severoistočni vetar koji će u toku večeri biti u slabljenju, pa će nestati i poslednja prepreka za predivan sunčani vikend.

Jutarnje temperature u petak su od 8 do 14 stepeni, dok će maksimalne u celoj Srbiji biti od 20 do 24 podeljaka na Celzijusovoj skali.

Đurić naglašava da raspon temperatura u celoj Srbiji neće mnogo varirati, pa će vikend širom zemlje biti jedan od toplijih ove godine sa temperaturama iznad proseka.

I u subotu i u nedelju se očekuje sunčano vreme sa temperaturama koje će biti u porastu, pa je za subotu najavljeno od 5 do 11 stepeni ujutru, dok će maksimalna očekivana temperatura biti u rasponu od 20 do 25 stepeni.

Nedelja će biti još toplija, te se u toku dana očekuju temperature i do 27 stepeni.

Toplotni talas se neće završiti sa nedeljom, jer su i za ponedeljak najavljene visoke temperature, a u nekim gradovima u Srbiji, može se očekivati i 28 stepeni, što značajno premašuje sve dosadašnje rekorde u toku ove godine.

Ipak, u ponedeljak veče sa zapada nam dolazi prolazno naoblačenje koje će doneti kišu i grmljavinu, ali se neće dugo zadržati, jer ćemo od utorka opet moći da uživamo u toplom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading