VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJACA: Kažnjavaju za brzinu, alkohol i pojaseve

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

17.04.2018

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna policija počela je juče totalnu kontrolu na putevima širom Srbije! Do nedelje, 22. aprila, gotovo sve raspoložive patrole kažnjavaće vozače zbog brzine, alkohola i nevezivanja pojasa. Posebno žestoke kontrole očekuju se sutra i u četvrtak, kada će radari i presretači na gotovo svim većim srpskim putevima hvatati one koji voze brže od dozvoljenog.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio-televizija As Šabac
Foto: Ilustracija

Ova akcija sprovodi se u okviru Međunarodne mreže saobraćajnih policija (TISPOL) paralelno u 32 evropske zemlje.

Kako piše Informer, patrole na putevima širom zemlje obraćaće pažnju na tri najčešća prekršaja, koja su ujedno i najveći uzročnici saobraćajnih nesreća.

- Brza vožnja, alkohol i nevezivanje pojasa tri su prekršaja zbog kojih se dešava najviše udesa i upravo će njih saobraćajne patrole najčešće sankcionisati. Posebnu pažnju obratićemo na prekoračenje brzine, ali ćemo zaustavljati i svakog ko nije vezan ili za koga sumnjamo da je pijan za volanom. Akcija je međunarodna, počela je juče i trajaće sve do nedelje, 22. aprila. Za to vreme, sve raspoložive patrole Saobraćajne policije biće na terenu i pokrivaće gotovo sve puteve u Srbiji - kaže naš sagovornik iz Saobraćajne policije i upozorava vozače da posebno pažljivi budu u sredu i četvrtak.

- Tada je u celoj Evropi planirana akcija "Spid maraton" i tokom nje će radari i presretači pokriti praktično svaku tačku puteva u našoj zemlji. Prošle godine smo u ovoj akciji hvatali 2.800 vozača dnevno, a važno je napomenuti da su više od 80 odsto to bili stranci - dodaju u Saobraćajnoj policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading