BELGIJANCI ZAVRNULI NAJMLAĐE KUPCE U SRBIJI: "Deleze" Vitaklinci prevara

Autor:

Vesti

12.04.2018

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna prevara kompanije "Delez"! Na udaru belgijskog trgovinskog lanca ovog puta našli su se najmlađi kupci u Srbiji jer danima u njihovim prodavnicama ne mogu da pronađu igračke Vitaklinci iako akcija zvanično traje do 2. maja. Kampanja je počela 8. marta, a već 5. aprila u "Tempu" i "Maksiju" se nije mogla pronaći nijedna od osam plišanih igračaka na koje kupci imaju pravo - Ana banana, Brokoljub brokule, Lepa šargarepa, Jaca jagoda, Janko karfiol, Ljubica lubenica, Minja pečurka i Ica rotkvica.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Varaju naš narod

RODITELJI OGORČENI

Našoj redakciji javio se veliki broj ogorčenih kupaca, posebno roditelja, koji su danima sakupljali nalepnice, ali igračke nisu uspeli da kupe.

Svaku nalepnicu (Vitaklinci kesicu) kupci plaćaju dinar, a da bi je dobili, moraju u "Maksiju", "Tempu" i "Šop&go" radnjama da potroše najmanje 700 dinara i da pazare jedan obeležen proizvod. Sa sakupljenih 10 nalepnica potrošač ima pravo da Vitaklinci plišanu igračku kupi za 599 dinara.

A da igračaka više nema, uverila se i novinarka Srpskog telegrafa koja je obišla čak sedam "Tempo" i "Maksi" prodavnica, ali ni u jednoj nije pronašla igračke. Međutim, i pored toga trgovinski lanac kupcima i dalje deli Vitaklinci kartice.

DONELI NOVU ODLUKU

Takvo ponašanje "Deleza" Vera Vida iz Centra za zaštitu potrošača ocenjuje kao klasičnu obmanu potrošača.

- Ukoliko više nema zaliha, akcija mora da se obustavi. Nema dalje prodaje. Ne može to tako, da se nalepnice i dalje prodaju, a da sa njima ne možete da kupite igračku - objašnjava ona.

Posle brojnih negodovanja potrošača kompanija je morala da donese odluku o novim Vitaklinci zalihama.

U obaveštenju kupcima "Delez" je obećao da će igračke biti isporučivane dokle god traje akcija.

Međutim, na naša pitanja koja smo im uputili zbog nestašice igračaka nismo dobili odgovore do zaključenja ovog broja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading