MALO FALILO DA SE POBIJU ŽENE U CRNOM I SPASIĆ

Autor:

Vesti

06.04.2018

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U centru Beograda u petak je održan skup Žena u crnom, koje su obeležile 26 godina od početka sukoba u Bosni i Hercegovini.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Na ivici rata: Simo Spasić i Žene u crnom

Istovremeno i na istom mestu, u Knez Mihailovoj ulici, predsednik Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih Simo Spasić ukazao je na zločine nad Srbima u okolini Srebrenice 1992. godine.

ŽENE U CRNOM: Država podrškom Dodiku destabilizuje Bosnu

Dok su Žene u crnom držale transparente sa imenima više mesta u BiH, Spasić je megafonom slao svoje poruke upućene javnosti, ali i aktivistkinjama te NVO.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Policija obezbeđivala skup

Staša Zajević iz organizacije Žene u crnom rekla je da je pre 26 godina počela najduža opsada jednog grada posle Drugog svetskog rata, da je Vojska Republike Srpske počinila "faštističke" zločine, da istupanje poput današnjeg Spasićevog predstavlja ponižavanje žrtava, a da država podrškom predsedniku RS Miloradu Dodiku "destabilizuje Bosnu".

SPASIĆ: Treba da vas je sramota jer na Veliki petak držite skupove

Spasić je Žene u crnom prethodno nazvao "ratnim i posleratnim profiterkama", dodao da im je crna boja koju nose "samo garderoba" jer njima, kako je rekao, niko nigde nije poginuo, ali i da bi trebalo da ih bude sramota da na Veliki petak drže takve skupove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading