POSTANITE URBANI FARMERI: Posetite Međunarodni sajam hortikulture

Autor:

Vesti

02.04.2018

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair, 23. po redu, biće održan od 3. do 7. aprila na Beogradskom sajmu. Predstaviće se 113 proizvođača cveća, sadnica, meda, lekovitog i začinskog bilja, baštenskih mašina i alata. U isto vreme, na Beogradskom sajmu biće održan i Sajam nautike.

RepublikaFoto: pixabay.com

U sklopu Međunarodnog sajma hotikulture održavaju se 21.Međunarodna izložba lekovitog bilja i preparata od meda - "Darovi prirode", 6. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme "MotoPlantExpo" i druga po redu Izložba organskih proizvoda "Organic Fest".

Među izlagačima će biti i startap tim UrbiGo, čiji je projekat posebno zanimljiv žiteljima većih gradova jer im nudi mogućnost da u svojim domovima gaje povrće i začinsko bilje na digitalnom vertikalnom panelu. Na mobilnom telefonu urbani farmer dobija upozorenja kad je vreme da zalije svoju baštu, kolika je temperatura zemljišta, da li je potrebno da obezbedi više svetlosti.

Koncept Sajma hortikulture zasnovan je na sintezi stručnog, edukativnog i estetskog, a celokupan program sajma raspoređen je u četiri celine.

Flora uključuje sadne i semenske materijale, dekorativne biljke, proizvodnju i preradu voća i povrća, unutrašnju dekoraciju, sisteme zalivanja, staklene bašte, mašine za hortikulturu, sredstva za prihranjivanje i zaštitu biljaka, te biljnu farmaciju i kozmetiku.

Zeleni dizajn se bavi uređenjem enterijera i eksterijera, održavanjem bašta, parkova i šuma, dendro materijalom, uz prezentaciju stručne literature i publikacija.

Darovi prirode i Organik fest posvećeni su pečurkama i šumskim plodovima, medu i proizvodima od meda, lekovitim čajevima, melemima i balzamima, proizvodnji lekovitog i aromatičnog bilja, organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode posetiocima nudi prilku da vide, probaju i kupe - lekovite čajeve i meleme, med i preparate od meda, proizvode lekovitog i aromatičnog bilja, gljive i šumske plodove, fitokozmetiku, fitofarmaciju, stručnu literaturu.

MotoPlantExpo tradicionalno okuplja izlagače, proizvođače i distributere parkovskih i baštenskih mašina i opreme, male poljoprivredne, transportne i hortikulturne mehanizacije, mašina i alata za šumarstvo, zalivnih sistema i plastenika, parkovskog mobilijara, dečjih igrališta, fitnes i sportskih terena, alate i opremu za baštovanstvo, razne vrste materijala za uređenje.

Foto: Promo

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije.

U isto vreme održava se i jubilarni 40. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova pod aktivističkim sloganom "Isplovi, zabaci, ulovi". Učešće na manifestaciji najavilo je više od 80 izlagača sa oko 100 plovila.

Radno vreme sajma biće od 10 do 19 h, a poslednjeg dana trajanja sajma, 7. aprila, od 10 do 18h. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200, a parkinga 100 dinara po satu.

Foto: Promo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading