JEZIVO NEVREME POGODILO KIKINDU: Kombinacija kiše, snega i leda!

Autor:

Vesti

12.03.2018

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kikindu je oko 17 sati pogodilo nezapamćemo nevreme. Kijamet je trajao devedesetak minuta, a bio praćen jakom kišom, ledom i snegom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Katastrofa nad Kikindom, Ilustracija

Nevreme je pratila grmljavina, a nebo su parale munje. Zastrašujuća kombinacija u vidu kiše,leda, snega i grmljavine iznenadila je i Duško Stepanov sa Meteorološke stanice u Kikindi:

- Za kratko vreme su pale 32 litre kiše po kvadratnom metru, a bilo je i leda i snega. Na Kikindu se oko 17 sati spustio jak pljusak. Samo petnaest minuta kasnije, počeo je i led. Srećom, nije dugo tukao. Ovde kod nas, na Meteorološkoj stanici, led je bio skoro veličine lešnika, a padao je desetak minuta - potvrdio je beogradskim medijima.

Dodao je da ni njegove starije kolege ne pamte ovakvu vremensku nepogodu:

-Kikinđani su u roku od samo desetak dana doživeli drastičnu promenu vremena. Iz zime smo naglo ušli u proleće, ali je Baba Marta očigledno pokazali da sa njom nema šale. U Kikindi je 1.marta bilo minus 20 stepeni Celzijusovih, a juče 21 stepen u plusu. Iza toga je usledilo ovo nevreme - konstatovao je Stepanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading