JEVĐIĆ RASPLAKAO SRBIJU: GLADAN SPREMA ISPITE NA MEDICINI

Vesti

08.03.2018

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kažu da život svakom podeli različite karte. U toj partiji Milan Jevđić (24), student pete godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, nije dobro prošao. Roditelji su ga ostavili kad je imao 20 dana i odgajila ga je baka, koja je umrla kad mu je bilo svega 16 godina. Ne zna kako je izgledao kao dečak jer nema nijednu fotografiju.

RepublikaFoto: youtube.com/ PRVA
Jevđić: Život je strog, ali dobar učitelj, ono što vas on nauči to nikad ne zaboravljate

KLOŠAR ILI GOSPODIN

Milan je pak izvukao keca iz rukava - počeo je da radi još kao tinejdžer, da sam sebe izdržava i školuje. Dane provodi u biblioteci jer nema para da kupi knjige. Sada stanuje u Železniku, u stanu koji zove "vila promaja". U njemu nema lavabo, mašinu za veš ni televizor, a često ni hrane.

- Najteže mi je bilo kad mi je umrla baka jer sam shvatio da više nemam oslonac, da me više niko neće pratiti i dočekivati. Znao sam da se u Severovo, gde sam živeo s bakom, više nikada neću vratiti jer su mi ujaci jasno stavili do znanja da u toj kući nisam dobrodošao. Uzeo sam nešto hrane i otišao u Užice bez dinara sa željom da jednog dana postanem lekar - ispričao je Milan u emisiji "Život priča" i rasplakao celu Srbiju. Tada je bio maloletan i trebalo je da završi u domu, ali to nije želeo, pa je našao svoju majku i zamolio je da potpiše papir da mu je staratelj.

- Život je strog, ali dobar učitelj, ono što vas on nauči to nikad ne zaboravljate. Rekao sam sebi - ili ćeš biti klošar ili gospodin. Odlučio sam da ću biti gospodin - poručio je Milan.

MNOGO RADIO

Kako je rekao za Srpski telegraf, radio je mnoge poslove. Snalazio se kako je umeo da bi platio kiriju od 70 evra, račune i hranu. Bilo je dana kada nije imao šta da jede, pa je jeo samo luk, koji mu je, priznaje, tada bio ukusniji od kavijara. Ti dani još nisu prošli. Milan i dalje nema šta da jede.

- Otkada su čuli moju priču, ljudi mi pomognu, ali i dalje moram da radim. Poslednji semestar jedva sam uspeo da overim zbog toga što sam imao mnogo posla - priča ovaj hrabri student.

Milanu se juče javila i poznata pevačica Jelena Karleuša s porukom da može da joj se obrati za bilo kakvu vrstu pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
LJUBICA

09.03.2018 09:55

Sto sta je tu nelogicno. Momak super obucen, android telefon, aktivan na drustvenim mrezama, nije u studentskom domu, nema nikakvu stipendiju ali zato jos bolje od Vojtekovske napljuva svoju zemlju. Taman sam htela da napisem da drzava ne stize jer ima prednost Djindjiceva cerka strucnjakinja sa Singidunuma, ali odustadeh. Ona makar ne pljuje svoju zemlju.

Odgovori 13 3
Pera

09.03.2018 17:14

Mali je opasan prevarant.

Odgovori 13 0
Dane tomic

09.03.2018 18:47

Retko ko ce razumeti ovog momka zasto pita te se? Pa zato sto mnogi nisu ni blizu prosli kao on u zivotu! Razumece ga samo oni koji su razumni i oni koji su prosli bar neki deo toga. Za Roditelje nemam komentar. Al on mora da ih postuje, Jer su ga oni stvorili, i nikada se ne treba ssvetiti. On je mnogo jaci mentalno od vecine i dobro pripremljen za ovaj Zivot. Ako mislite da je u nekom gubitku, ne on je u velikom plusu. I samo hrabro buraz. Poz i Sapca.

Odgovori 5 10