Bizaran sudski izveštaj: Mi smo BOGOVI koji uspostavljaju novi poredak u mikrokosmosu?!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

08.03.2018

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali ili ne, sudije u Srbiji proglasile su sebe ni manje ni više nego za Bogove!? U izveštaju o radu sudova za 2017. godine, koji je priredio Vrhovni kasacioni sud, sudije navode da se ponašaju kao "umetnici, pesnici, intelektualci", pa čak i neko ko "uspostavlja novi poredak u mikrokosmosu"!?!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

- Sudija, kao i umetnik, pesnik, pa i intelektualac je ''onaj koji se povlači iz društva i vraćanja u njega''. Povlači se u izolaciju izdvojivši se od uticaja, osmisli rešenje, sa kojim se potom vraća natrag u društvo da ga sprovede, kao društvenu inovaciju. Svaki sudija uspostavlja novi poredak u mikrokosmosu, svojom presudom. Kada presudu (svoj stvaralački akt) podeli sa drugima okreće se ne gledajući za sobom, nastavlja dalje. Kreacija je otuda jedina osobina kojom on dostiže imitaciju Boga, čiju ulogu suđenjem preuzima baš kao što u svojim oblastima čine umetnik, izumitelj i dr - doslovce piše u izveštaju o radu sudova, koji je podržao Multidonatorski fond za podršku sektoru pravde u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading