SVETSKI FUTUROLOG O SRBIMA: Vi volite pobednike poput Đokovića, a ne kreativce

Vesti

06.03.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vi imate istraživački duh, imate kreativnost. Vi ste Teslin narod. Stvarajte, budućnost je vaša, poručuje na Kopaonik biznis-forumu najčuveniji svetski futurolog Magnus Lindkvist. Iako 2018. godinu ne vidi kao godinu prosperiteta u svetu, za Srbiju je imao optimistične poruke.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Gost srpskog Davosa: Magnus Lindkvist

- Srbija može da postane svetionik i da nam ukaže na to šta može da se uradi, da nam pokaže da ono što je nemoguće sutra postaje moguće - rekao je Magnus.

Srbija, dodaje, voli takmičare, a ne kreativce. Voli pobednike poput Đokovića i Ibrahimovića, pa zaboravlja na onu kreativnu stranu, na stvaraoce.

- Ako želite jaku Srbiju, izbegavajte konkurenciju. Ako želite prosperitetnu kompaniju, izbegavajte konkurenciju. Trošite vreme na stvaranje, a ne na takmičenje - zaključuje Magnus.

Lindkvist: Srbi, vi ste Teslin narod, volite takmičare, a ne kreativce. Volite pobednike poput Đokovića i Ibrahimovića, pa zaboravljate na onu kreativnu stranu

Upitan da li će nam roboti krasti poslove, futurolog je odgovorio da "ono što je lako za čoveka to je teško za robota".

- Upoznao sam devojku koja je napravila robota da je ujutro šminka. Karmin je išao svuda oko usta. Roboti će možda u bližoj budućnosti zameniti revizore i računovođe, ali neke poslove neće moći. Ako robot nije mogao da namaže karmin, tek ne bi mogao da popravi zub. Dakle, posao zubara je siguran. A i sveštenik, jer on uvek daje odgovore na pitanja na koja Gugl ne može - zaključio je Magnus i nasmejao celu salu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading