Zbog jedne odluke Nemaca, SRBIJA ĆE BITI PREPLAVLJENA DIZELAŠIMA

Autor: Republika

Vesti

02.03.2018

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savezni upravni sud u Nemačkoj presudio je da gradovi u toj zemlji mogu da uvedu zabranu vožnje automobila sa dizel-motorima u okviru borbe protiv zagađenja vazduha.

RepublikaFoto: pixabay.com

To znači da će nekoliko miliona automobila sa dizel-motorima koji su ispod standarda „evro 6“ od 2020. godine ostati van zakona u nemačkim gradovima.

Upravo zbog toga se očekuje da će veliki broj polovnih automobila završiti na Balkanu, odosno u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i BiH, ali i u drugim zemljama istočne Evrope, kao i da će zbog toga cena dizelaša drastično pasti, prenosi Alo

Od 15 miliona automobila sa dizel-motorima, koliko ih je bilo na putevima Nemačke prošle godine, samo 2,7 miliona ima motore sa najnovijim "evro 6" standardom, tako da nas očekuje talas jeftinih vozila sa dizel-motorima sa zapada, naveli su u udruženju uvoznika.

S druge strane, doktor Nikola Rajaković sa Elektrotehničkog fakulteta navodi da je plan da se do 2025. u evropskim fabrikama proizvode isključivo električna vozila.

- Danas je potpuno izvesno da su elektromobili naša budućnost u narednih pet do deset godina - kaže Rajaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading