DO SUTRA ĆE POLA SRBIJE BITI ZAVEJANO: Evo do kada će trajati najveći ledeni talas ove zime

Autor: Republika

Vesti

25.02.2018

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih dana u Srbiju stiže ledeni talas koji će doneti najveće snežne padavine ove zime. Očekuju nas dani sa temperaturoom u debelom minusu i tako će biti sve do četvrtka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Iz RHMZ navode da je sneg u nekim delovima zemlje već počeo da pada.

- U delovima podno Save i Dunava sneg je već počeo da pada, dok će u severnijim oblastima sneg nastupiti do večeras. Do jutra će Srbija biti skroz prekrivena snežnim pokrivačem. Sutra, u utorak i sredu će se padavine nastaviti, a u noći između srede i četvrka sneg će zameniti kiša te će ceo četvrtak biti kišovit - ističu iz RHMZ.

U jutarnjim satima temperature će biti od minus 12 do minus 4 stepena, a najviše dnevne temperature biće od -6 do -2 stepena.

U Srbiji će doći do stvaranja i povećanja visine snežnog pokrivača, na severu zemlje od 5 do 10 centimetara, u ostalim predelima od 10 do 20 centimetara, a na planinama lokalno i više.

U Beogradu će sneg početi da pada u večernjim časovima, kažu iz RHMZ-a.

- Večeras i sutra u toku dana će biti snežnih padavina većeg intenziteta. U utorak i sredu će ih biti manje i sneg će padati povremeno, dok se u četvrtak očekuje prestanak snežnih padavina koje će zameniti kiša - dodaju iz RHMZ-a.

Najniža temperatura biće oko minus šest, a najviša minus tri stepena Celzijusova.

Pošto će u četvrtak padati kiša a očekuju se jako niske temperature, na ulicama će biti leda te se vozačima savetuje da pažljivo voze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading