Radnica Kliničkog centra preminula od morbila!

Autor: novosti.rs

Vesti

21.02.2018

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena (45) koja je radila kao razvodnik pacijenata u Klinici za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije, zvanično je prva žrtva morbila u redovima zaposlenih u zdravstvu Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Preminula zdravstvena radnica iz Kliničkog centra/Foto: Ilustracija

Zaposlena na Endokrinologiji imala je hronično oboljenje i zbog toga je bila na bolovanju od oktobra prošle godine. Ona je preminula u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS usled upale pluća kao komplikacije malih boginja 19. februara.

Do sada je pet osoba umrlo od komplikacija izazvanih malim boginjama. Na zvaničnom spisku, zaključno sa 19. februarom, ukupno je 2.280 obolelih, a kod 1.194 morbile su i laboratorijski potvrđene.

Zaraza je izbila krajem oktobra na KiM, potom se prelila u centralnu Srbiju, a od početka februara epidemije malih boginja prijavljene su na teritoriji opština Tutin (33 obolelih) i Valjevo (16 obolelih). Porodične epidemije prijavljene su u Vranju (dvoje obolelih) i Rumi (troje obolelih).

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS trenutno je 46 pacijenata sa komplikacijama malih boginja, a u poslednja 24 sata ova klinika je primila 14 novih pacijenata za hospitalizaciju - kaže direktor te klinike dr Goran Stevanović za "Novosti".

Obolelelih ima i među zdravstvenim radnicima, i ima ih između 100 i 200 zdravstvenih radnika. Od toga je samo u KCS od morbila dosad obolelo 25 zaposlenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading