U bolnicama Pomoravskog okruga ZABRANJENE POSETE zbog MALIH BOGINJA

Autor: Tanjug

Vesti

19.02.2018

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnica Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji, dr Vesna Stefanović izjavila je danas Tanjugu da je zbog gripa i morbila zabranjena poseta bolesnicima u bolnicama na području Pomoravskog okruga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Zabranjene posete bolnicama u Pomoravskom okrugu

- Dali smo preporuku o zabrani poseta opštim bolnicama u  Jagodini, Ćupriji i Paraćinu i ona se u Opštoj bolnici u Ćupriji sprovodi, nadam se da je tako i u ostale dve - rekla je Stefanović.

Ona je dodala da je na području ovog regiona "izolovan i laboratorijski potvrđen virus gripa AH 1 i Tip B, kod tri pacijenta i stanje se prati", dodavši da su u porastu respiratorna obolenja slična gripu.

Zavod za javno zdravlje je jesenas Domovima zdravlja na području Pomoravskog okruga distribuirao 6.070 doza vakcina proitiv gripa, izjavio je Tanjugu epeidemiolog ove ustanove dr Ivica Jocić.

Dom zdravlja u Jagodini dobio je 1.565 doza, od kojih 200 za Gerontološki centar u tom gradu, Paraćin 1.800, Svilajnac 1.000, Ćuprija 650, od kojih je 50 zadržao ZJZ, Despotovac 600 i Rekovac 450 doza, precizirao je Jocić.

Kada je reč morbilama, bolest je utvrđena kod tri pacijenta, sa područja Jagodine, jedan odrasli muškarac, jedna odrasla ženska osoba i jedno dete. Stefanović je napomenula da je muškarac upućen iz Jagodine, ali je on iz Aleksinca i hospitalizovan je.

- Sutra u Institut "Torlak" nosimo nove serume i videćemo da li ima novih slučajeva - dodala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading