VOJSKA SRBIJE UPOZORILA KFOR: Nećemo dozvoliti pogrom nalik 2004!

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2018

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije upozorila je komandu Kfora da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja bezbednosti srpskog stanovništva, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

Da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije nasilja u pokrajini zaštiti svoj narod nije novost za međunarodne snage u Prištini, navodi beogradski dnevnik i dodaje da je vojni vrh Srbije o svojoj rešenosti da obezbedi sigurnost svojih građana redovno je obaveštavao i sve prethodne komandante Kfora.

- Komandi međunarodnih snaga u Prištini u više navrata jasno smo stavili do znanja da su obavezni da održavaju red i mir i vode računa o bezbednosnoj situaciji srpskog naroda. Naša poruka bila je da se bilo kakvo nasilje nad Srbima, po ugledu na pogrom 2004. godine, neće dozvoliti - kaže sagovornik "Novosti" iz vojnog vrha.

Kako ukazuje list, ovo upozorenje Beorgada posebno dobija na značaju u vreme pojačanih napetosti izazvanoh atentatom na Olivera Ivanovića , ali i političkih i bezbednosnih napetosti na Kosovu.

Ovih turbulencija nije pošteđen ni Kfor, koji čini jedinu legitimnu vojsku u pokrajini, konstatuje se u članku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading