NEBO ĆE SE OTVORITI i talas pljuskova nagrnuće na Srbiju!

Autor:

Vesti

17.01.2018

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jace naoblacenje s kisom sa severa Srbije u toku dana brzo ce se premestati ka jugu, a lokalno su moguci i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sprema se ludilo

U Timockoj Krajini, zbog niske temperature, kisa ce se lediti na tlu. 

Posle podne i uvece u vecem delu zemlje kisa će preci u sneg, dok se na severu ocekuje postepeni prestanak padavina. U toku noci očekuje se delimicno razvedravanje. 

Uujutro i pre podne uglavnom će duvati slab i umeren, juzni i jugozapadni, u planinskim predelima povremeno jak vetar, a posle podne i uvece u svim krajevima bice u pojacanju i skretanju na severozapadni. Ponegde su mogući i udari olujne jačine.

Najniza temperatura biće od 2 do 7, a najvisa temperatura od 5 na severozapadu do 12 na jugoistoku Srbije, posle podne i uvece u osetnijem padu. U Timockoj Krajini biće hladnije, od -6 do 2 stepena.

U Beogradu će ujutro i pre podne doći do jačeg naoblacenja s kišom i lokalnim pljuskovima. Posle podne je, uz pad temperature, moguc i kratkotrajan sneg, a do uvece se ocekuje prestanak padavina. U toku noci delimicno razvedravanje. 

Temperatura će ujutro biti oko 6, a tokom dana u padu, uvece oko nula stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 24. januara , u četvrtak se očekuje razvedravanje u svim krajevima. Ujutro i pre podne duvace umeren i jak severozapadni vetar, koji ce posle podne biti u slabljenju i skretanju na juzni i jugozapadni. U petak se na severu Srbije, a od subote i u zapadnim krajevima ocekuje novo naoblacenje s kisom, na visokim planinama sa snegom, dok ce se na istoku i jugoistoku zadrzati suvo. 

Za dane vikenda u kosavskom podrucju duvace umeren, povremeno jak, jugoistocni vetar. Maksimalna temperatura u vecini mesta od 8 do 12 stepeni. Pocetkom naredne sedmice biće oblacno i hladnije, u nizim predelima sa mesovitim padavinama (kisom i snegom), a na planinama sa snegom uz povecanje visine sneznog pokrivaca. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading