KORONA PRESEK! Novozaraženih 2.116, preminulo 9 osoba!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2022

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je potvrđeno još 2.116 novoobolelih od kovida 19, dok je preminulo devet pacijenata.

KORONA PRESEK! Novozaraženih 2.116, preminulo 9 osoba!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Kovid ambulanta

U poslednja 24 sata testirano je 16.445 osoba, a na respiratoru je 39 pacijenata.

Podsetimo, juče je testirano 17.008 osoba, od kojih je bilo pozitivno 2.314. Na respiratorima je bio 43 pacijenat, nažalost, 12 osoba je preminulo.

U poslednjem talasu epidemije u Dečjoj klinici u Tiršovoj je nešto manje teških pacijenata nego u prethodnim talasima. Međutim, javljaju se deca sa postkovid simptomima, kaže direktor klinike Siniša Dučić.

Direktor Dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić kaže da se u ovom trenutku u toj klinici nalaze dva pacijenta pozitivna na koronavirus, koji su testirani rutinski - jer su došli na operaciju.

Oni nemaju nikakve simptome, kaže doktor Dučić.

Napominje da su u kliniku u Tiršovoj od početka pandemije dolazili najteži pacijenti koji su zahtevali intenzivnu negu.

- U toku poslednjeg talasa bilo je nešto manje teških pacijenata, s tim što smo u ovom talasu imali postkovid pacijente. Od početka pandemije lečili smo preko 50 dece sa postkovid simptomima, mahom sa teškom kliničkom slikom, febrilnim stanjem, sa svim parametrima zapaljenja - kaže direktor Dečje klinike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading