VAŽNO OBAVEŠTENJE IZ KABINETA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA! Započeto je intezivno testiranje, budite OPREZNI na ovim deonicama

Autor:

Vesti

23.01.2022

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kabinet gradonačelnika Novog Sada upozorio je danas građane da budu oprezni prilikom prelaska pruge i ne koriste "divlje prelaze", jer su u toku testiranja brzog voza.

VAŽNO OBAVEŠTENJE IZ KABINETA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA! Započeto je intezivno testiranje, budite OPREZNI na ovim deonicama

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

- Infrastruktura Železnice započele su sa intezivnim testiranjem deonice brze pruge između Beograda i Novog Sada.

Specijalizovani voz nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti nekoliko puta tokom dana prolazi velikom brzinom, a 26. januara testiranje je planirano na pravcu između Inđije i Petrovaradina - saopštio je Kabinet gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića.

Republika

Foto: ST/N.PANČIĆ

 

Građani su pozvani da ne prelaze preko pruge na "divljim prelazima" jer ugrožavaju sopstvene živote, pošto pri velikim brzinama mašinovođa ne može da zaustavi voz ako uoči pešake i posledice mogu biti pogubne.


"Ograde su najvećim delom trase već postavljene, ali u nekim delovima još nisu, te do potpunog završetka izgradnje brze pruge, građani moraju voditi računa o ličnoj bezbednosti", kaže se u saopštenju i navodi da se početak komercijalne upotrebe brze pruge očekuje početkom marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading