Sutra besplatni pregledi u 98 zdravstvenih ustanova

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.12.2017

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra počinje četvrta po redu besplatna akcija kontrole zdravlja građana u 98 zdravstvenih ustanova u Srbiji, podsetio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović.

Prema njegovim rečima, do sada su organizovana "tri besplatna dana" u tri meseca u kojima je građanima omogućeno da provere svoje zdravlje, a ordinacije je tom prilikom posetilo oko 50.000 pacijenata

On je, gostrujući na RTS, rekao da u onim mestima u Vojvodini gde građani slave Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru neće biti organizovanih pregleda ali je napomenuo da će za njih pregledi biti organizovani već polovinom januara naredne godine. 

- Uključeno je 98 zdravstvenih ustanova u Srbiji osim jednog dela Vojvodine gde građani slave Badnji dan po Gregorijanskom kaledaru ali će se njima omogućiti pregled već polovinom januara - rekao je Mahmutović. 


Građanima širom Srbije omogućeni su besplatni oftamološki pregledi, pregled ultrazvukom stomaka kao i provera nivoa triglicerida i holesterola u krvi.

Prema njegovim rečima, do sada su organizovana "tri besplatna dana" u tri meseca u kojima je građanima omogućeno da provere svoje zdravlje, a ordinacije je tom prilikom posetilo oko 50.000 pacijenata.


Od tog broja, kaže on, kod 2.000 građana su otkriveni ozbiljni zdravstveni problemi. 

Mahmutović podseća da je na preglede moguće doći i bez overene zdravstvene knjižice i kaže da će lekari raditi sutra od 8 do 16 časova a po potrebi ostaće i duže na radnim mestima. 

Mahmutović je rekao i da je u toku kontrola zdrvstvenih ustanova, kadra i opreme u Srbiji te da su prvi rezultati kontrole gotovi i da oni daju, kako je naveo, pravu sliku kakva je trenutna situacija kada je struka u pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Pendzer

23.12.2017 11:32

Tako se misli i na one koji nemaju novca za ovakve preglede. Bravo za Ministarstvo.

Flojd

23.12.2017 11:45

Svaka čast za akciju.

Mirko

23.12.2017 12:18

Ovoj vlasti je briga o gradjanima na prvom mestu.

T34

23.12.2017 13:53

Gradjani ovom akcijom vide da drzava misli na njih. Svaka cast!