STEFANOVIĆ O NASILJU U NIŠU: Roditelji, ne može policija da vam vaspitava decu!

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2017

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom jučerašnjeg napada dvojice učenika (17) na vršnjaka u Gimnaziji "9. maj" u Nišu, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas rekao u Svrljigu da Srbija nije država u kojoj će policija vaspitavati decu.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

Ministar je izjavio da je najvažnije da se roditelji stimulišu da vaspitavaju svoju decu i da se "podigne njihova svest".

- Mi nismo policijska država i država u kojoj će policija vaspitavati našu decu. Ukoliko vi pustite dete do njegove 16 ili 17 godine, ne možete da očekujete da će u njegovoj 16 ili 18 godini policija doći da ga nauči da bude pristojno, dobro i lepo vaspitano - rekao je Stefanović na otvaranju novih prostorija Policijske stanice u Svrljigu.

On je rekao da se ne može očekivati ni od jedne institucije posebno da vaspitava decu, ali da je važno da na tome svi zajedno rade - porodica i škola i državne ustanove.

Stefanović je dodao da su njegovo ministarstvo i Ministarstvo prosvete "pokrenuli edukaciju učenika" četvrtih i šestih razreda u okviru koje se razgovara o nasilju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading