SLAVIMO: Danas je Međunarodni dan devojčica

Autor:

Vesti

11.10.2021

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 1,1 milijarde devojčica mlađih od 18 godina danas živi na planeti. To je najbrojnija generacija budućih ženskih lidera, kreatora promena i novih šampionki, koju je svet do sa sada imao!

Republika

Foto: Institut za ženski sport

Slavimo devojčice i njihovu genijalnost

Više od 50 sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da besplatno pohađaju 14 škola sportova u 12 gradova u Srbiji.

Više od 60% devojčica osnovnoškolskog uzrasta nema redovnu fizičku aktivnost, koja je neophodna za pravilan rast i razvoj, a na svakom nivou bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena u odnosu na muškarce.

 

 


- Danas proslavljamo Svetski dan devojčica sa činjenicom da Institut za ženski sport svakoga dana raste, što govori kolika je potreba da devojčice dobiju šansu da se bave sportom. Samo u prethodnih mesec dana proširili smo škole sportova u još dva grada i sada sa nama vežba preko 1.000 devojčica - izjavila je Marina Maljković, osnivač Instituta za ženski sport i selektorka ženske košarkaške reprezentacije.

- Pozivamo sve roditelje da dođu i upišu svoje devojčice, jer najveća prednost u bavljenju sportom kod dece u odnosu na odrasle je u tome što kada deca počnu da se bave sportom kao mala, mnogo je veća verovatnoća da neće napustiti sportske aktivnosti, i da će ostati aktivni i kada odrastu. Besplatne škole sportova koje smo razvili pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Naša misija je da napravimo pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji. Bez obzira da li im je potrebna motivacija da se bave sportom ili mogućnosti da pohađaju škole sporta, sa timom vrhunskih sportskih stručnjaka pomažemo  devojčicama da zavole sport i omogućavamo im jednake uslove da budu fizički aktivne. Kroz sistem besplatnih škola sportova omogućavamo devojčicama u Srbiji da budu fizički aktivne, i da njihov talenat prepoznaju naši najveći stručnjaci - dodala je Marina Maljković.

 

 

 

 


Institut za ženski sport uspostavio je sistem od 14 besplatnih škola sportova za devojčice u 12 gradova širom Srbije, u kojima dva puta nedeljno radi više od 30 iskusnih trenera.

Upis u besplatne škole sportova vrši se dolaskom na prvi trening.

Za sve informacije možete pozvati broj telefona Instituta 063 238204 ili putem Instagram i Facebook profila @institutzaženskisport.

Sportovi koji su zastupljeni su odbojka, košarka, ritmička gimnastika, karate, atletika, joga, džudo, vaterpolo, fudbal, rukomet, badminton, streljaštvo, školica sporta i sportsko penjanje. Besplatne škole sportova dostupne su u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Arađelovcu, Kikindi, Zrenjaninu, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Vrnjačkoj Banji, Odžacima, Lazarevcu i Pirotu.

Svakom sportu potrebno je više devojčica, priključi nam se!

Institut za ženski sport vodeća je organizacija za ženski rekreativni i prosfesionalni sport u jugoistočnoj Evropi, koju vode vrhunski sportski stručnjaci. Institut je neprofitna organizacija osnovana sa ciljem da omogući devojčicama i ženama da budu fizički aktivne i pomogne im da ostvare svoj pun potencijal u životu. Institut radi na brojnim projektima, od kojih se ističe organizacija besplatnih škola sportova i radionica za devojčice uzrasta od 7 do 14 godina. Stručno vođene treninge za 14 sportova na 20 lokacija i sa preko 30 aktivnih trenera u 12 gradova širom Srbije, dva puta nedeljno, trenutno pohađa više od 1.000 devojčica. Institut je osnovala Marina Maljković, košarkaški trener i selektorka ženske košarkaške reprezentacije. Svakom sportu potrebno je više devojčica #igrajsanama.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading