KORONA PRESEK: Novozaraženih 5.657 , preminule 52 osobe

Autor: Republika

Vesti

09.10.2021

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 časa na korona virus testirano je 20,071 građana, od kojih je 5,657 pozitivno.

Foto: Tanjug/AP

Na respiratorima 285 pacijenata

Nažalost preminulo je 52 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 285  pacijenata.

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Preporučuje se vakcinacija trudnica u prvom trimestru trudnoće

Vakcinacija trudnica

- Trudnice se mogu vakcinisati protiv Kovid-19 u prvom trimestru trudnoće i što je trudnoća starija, veći je rizik od infekcije i razvoja teže kliničke slike - rekla je danas Ana Mitrović, načelnica bolnice u "Narodnom frontu".

Doktorka je rekla da se njeno iskustvo do sada sa vakcinisanim trudnicama uklapa u preporuke dobijene sa Rojal koledža iz Engleske i Američkog koledža za ginekologiju.

Te smernice smo od početka pratili, koje kažu da treba podržati i promovisati vakcinaciju kod trudnica, ne smao kod visokorizičnih, kod trudnoće komplikovane dijabetesom i hipertenzijom, nego i kod naizgled zdravih trudnica, a u ovom trenutku najbolja preporuka je za Fajzer vakcinu - rekla je ona

Podsetimo, u jučerašanjem danu na korona virus testirano je 21,119  osoba, od kojih je 6,401 bilo pozitivno. Nažalost, 49 osoba je preminulo, a na respiratorima je 279 pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading