Vujović: Obezbedili smo dodatna sredstva za subvencionisanje električnih i hibridnih vozila

Autor:

Vesti

30.08.2021

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zaštite životne sredine ponovo je omogućilo prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila, tako što su za te svrhe obezbeđena dodatna sredstva.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine

 

„Vlada Srbije je prepoznala veliko interesovanja građana za podršku države za kupovinu ekološki prihvatljivih vozila, i na zahtev resornog ministarstva, obezbedila je dodatna sredstva. Građani ili kompanije koji su zainteresovani za ovaj vid podrške, mogu da konkurišu. Ukoliko predaju urednu dokumentaciju, ostvariće pravo na subvenciju države – rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Vujović je istakla da veliko interesovanje za kupovinu električnih i vozila na hibridni pogon govori u prilog tome da raste svest građana o značaju zaštite životne sredine.

„Borba protiv aerozagađenja je jedan od strateških ciljeva ministarstva koje vodim. Budući da subvencionisanje eko vozila očigledno daje dobar rezultat, opredelićemo sredstva za tu namenu i za narednu godinu. Za nas je važna svaka mera kojom možemo da smanjimo zagađenje. Nastavićemo da radimo još intenzivnije, za čistiju budućnost generacija koje dolaze – poručila je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine je za ovu godinu prvobitno opredelilo 120 miliona dinara za subvencionisanje električnih vozila i hibrida. Prijem zahteva nedavno je prekinut, jer je iskorišćen prethodno predviđen budžet po zahtevima za kupovinu ukupno oko 370 vozila.

Podrška države iznosi, u zavisnosti od vrste vozila, od 250 do 5.000 evra po vozilu. Do sada je najveće interesovanje bilo za hibridna putnička vozila, za koja je predviđena podrška od 2.500 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading