(FOTO) KIŠA NAPRAVILA HAOS NA JUGU SRBIJE

Autor: Toma Stevanović

Vesti

01.12.2017

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiša koja drugi dan neprekidno pada u leskovačkom kraju izazvala je brojne nevolje tamošnjim komunalcima ali plavljenje velikog broja oranica kao desetak kuća i privrednih objekata, ponajviše u Vlasotincu.

RepublikaFoto: Republika
Poplavljene ulice

Procenjuje se da je palo oko 60 litara kiše po metru kvadratnom, a padavine će najverovatnije potrajati i narednih dana.

Usled izlivanja reke Šišavice u selu Sredor u opštini Vlasotince ošetećeni su putni pravci iz ove varoši ka selima Šišava, Donja Lomnica, Sredor, Gunjetina i Komarica. Na ovim putnim pravcima oštećen je jedan most i oko desetak kilometara asfalta regionalnog puta ka obroncima Vlasine. 

U Vlasotincu nabujala je reka Vlasina do kritične granice odbrane od poplava, a zbog zamućenja vodozahvata u toj reci obustavljen je rad Fabrike vode za piće na nekoliko sati.

Ivan Stanković načelnik Štaba za vanredne situacije u opštini na obalama reke Vlasine ističe da u nižim delovima Vlasotinca kanalizacija je poplavila desetak kuća i nekoliko manjih privrednih objekata. 

Inače, rešavanje problema napajanja Vlasotinčana zdravom pijaćom vodom započelo je tokom oktobra meseca dovođenjem vode iz potoka Rastavica do vodozahvata, koji je ovom prilikom prilično zamućen.  Kako se očekuje taj problem će biti rešen do kraja godine uz pomoć JP "Srbija vode" a ta investicija koštaće oko 39 miliona dinara.

- Problem sa kanalizacijom u opštini Vlasotincese povlači u planovima u poslednjih tridesetak godina. Ubedjen sam da ćemo taj problem uskoro rešiti u celosti, posebno u nižim delovima varoši Vlasotince, od glavne autobuske stanice na putu ka Šišavi - istako je  Zoran Todorović predsednik opštine Vlasotince.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading