KOLEGIJUM TV PINK: PETROVIĆU I LEKIĆU SAMO JE SMRT NOVINARA RAZLOG ZA AKCIJU

Autor:

Vesti

28.11.2017

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su pristalice pokreta "Dveri" divljački napale novinarke TV Pink, list Danas je ovaj sramni čin nazvao prihvatljivim što je izazvalo burnu reakciju kolčegijuma TV Pinka, koji čvrsto stoji uz svoje zaposlene.

RepublikaFoto: Public
Željko Mitrović

U otvorenom pismu kolegijum TV Pinka navodi da list Danas manipuliše i zloupiotrebljava nesreću dve novinarke, koje su posle ovog napada završile u Urgentnom centru. 

Prenosimo u celosti mišljenje TV Pinka o ovom nemilom događaju:

"Zloupotreba i manipulacija sa radnim dijagnozama, za list Danas imala je bolesni cilj da dokaže tezu, da je prihvatljivo prebijanje novinarki TV Pink, ako za posledicu nema smrt.

U ogavnoj političkoj igri, list Danas ta samozvana perjanica srpskog slobodumnog novinarstava, od žrtava zapravo hoće da napravi folirante i dželate. Naše pretučene novinarke, list Danas, bez griže savesti i trunke profesionalnosti, koristi u svom prljavom ratu, protiv aktuelne vlasti.

RepublikaFoto: youtube.com/Lepota i Zdravlje
Gordana Uzelac napadnuta

Za političke komesare srpskog novinarstava nekadašnjeg Kurirovog kolumnistu i aktuelnog urednika Danasa, Dražu Petrovića i predsednika NUNS-a, Slavišu Lekića, legitimno je prebijanje novinarki PINK-a, samo da za posledicu nema smrt. U čemu se onda list Danas i njegov urednik i predsednik NUNS-a razlikuju, od Ljotićevih sledbenika Dveri.

Verovatno, što  Danasov omiljeni sagovornik i političar, lider Dveri Boško Obradović, smatra da novinare možeš tući do mile volje bez obzira na posledice, a ova dvojica humanista samo ako se ne oduzima nečiji život.

RepublikaFoto: Tanjug
Pristalice Boška Obradovića napale novinarke

Da li je to ta Danasova i NUNS-ova proklamovana zaštita novinara ili borba protiv medijskog mraka. Možda smo mi neobavešteni, da su Dveri raspisale konkurs za projektno finasiranje, na kome list Danas učestvuje, pa je delimično prihvatio vrednosti Ljotićevih sledbenika.

Ako je to ta sloboda, profesionalno novinarstvo i vrednosti za koje se zalaže list Danas, onda zavređuje tiraž koji ima. Postavljamo pitanje kolumnistima ovog lista, Borki Pavičević, Svetislavu Basari, Nataši Odalović, Radetu Radovanoviću, Cvijetinu Milivojeviću, Božidaru Andrejiću i drugima, da li se oni saglasni sa ovakom uređivačkom politikom Danasa koja opravdava prebijanje novinara.

Kolegijum TV Pink"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading