MALVERZACIJE VLASNIKA "EUROPETROLA": Utajio 169 miliona i pušten na slobodu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od hapšenja vlasnika subotičkog "Europetrola" Tomislava Vojnića Purčara zbog utaje 169 miliona dinara prošlo je skoro pola godine, a on je i dalje na slobodi, kao uspešan biznismen.

Foto: youtube.com/Euro Petrol Srbija
Tomislav Vojnić Purčar
Purčar je priveden u sklopu policijske akcije "Signal" pod sumnjom da je sa još nekoliko osoba od januara 2013. do decembra 2015. godine u nameri da izbegne plaćanje poreza lažno evidentirao manjak robe kompanije "Eurogas", koju su uhapšeni prethodno uzeli za sebe. Procene su da je na ovaj način Purčar oštetio republički budžet za više od 169 miliona dinara. Iako je nalog za njegovo hapšenje izdalo tužilaštvo nakon prikupljanja opsežnog dokaza, Purčar je posle samo 48 sati, odlukom Osnovnog suda u Subotici, pušten da se brani sa slobode.

IZ PRITVORA NA KARTING

Izvor Srpskog telegrafa objašnjava da je njegovo puštanje posebno problematično ako imamo u vidu da su oni koji su uhapšeni s njim, zbog lakših ili istih krivična dela, zadržani u pritvoru.

- Osim Purčara, privedeno je još nekoliko direktora njegovih preduzeća, ali je samo njemu izrečena zabrana napuštanja boravišta, što mu je omogućilo da se brani sa slobode. Ispada da tužilaštvo prikuplja dokaze, policija hapsi osumnjičene, a lokalni sudovi ih puštaju - kaže naš izvor.

Koliko ga je cela situacija potresla, pokazuje i to što se samo nekoliko dana po puštanju Purčar pojavio kao učesnik Međunarodne karting-trke.

POSAO BEZ PAPIRA

Ovo nije prva Purčarova malverzacija. U skladištu firme "Eurogas" pre dve godine otkriveno je 439 tona neocarinjenog i nemarkiranog tečnog naftnog gasa bez ikakve dokumentacije. Vrednost gasa bila je oko 136.000 dolara, a da je bio prodat, budžet bi bio oštećen za oko 25 miliona dinara.

Zanimljivo je da su sve vreme dok su vršene ove malverzacije i Purčar i njegova kompanija bili na listama najuspešnijih i kao takvi dobijali priznanja najeminentnijih privrednih udruženja.

Pitali smo kompaniju "Europetrol" kako planira da nadoknadi štetu državi, kako objašnjavaju to da je Purčar pušten iz pritvora za samo 48 sati, ali do zaključenja broja odgovore nismo dobili, već su nas za sva pravna pitanja uputili na advokata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

28.07.2023 19:59

v prodaje gas na crno godinama