EVO KADA POČINJE ARMAGEDON U BEOGRADU: TAČNA PROGNOZA ZA CELU ZIMU!

Autor: Republika

Vesti

14.11.2017

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednih pet meseci, sudeći prema sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura se neće često spuštati ispod nule, u decembru se očekuju malo više temperature od uobičajenih, dok će januar sledeće godine biti blaži i malo suvlji. U februaru će se osetiti prava zima, odnosno, tek tada će u našoj prestonici pasti prvi sneg.

Foto: pixabay.com
Prvi sneg u Beogradu pašće u februaru

Kiša u novembru

Novembar će biti malo topliji i prosečno vlažan, dok će decembar biti prosečno hladan i vlažan.

U novembru će se dnevna  temperatura kretati od 6 do maksimalnih 16 stepeni.

Vreme slično današnjem će potrajati do četvrtka, kada nas očekuje razvedravanje i rast temperature za tri do četiri stepena.

Vreme u decembru

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša za oko 0,1 stepen u odnosu na prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 5,7 stepeni. Maksimalna dnevna temperatura u decembru biće 10 stepeni.

Mesečne padavine tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska količina padavina iznosiće oko 49 mm.

Prognoza za januar

Prema prognozi, očekuje se blaži i malo suvlji januar. Ipak, srednja januarska količina padavina biće u granicama proseka, kao i prethodnih godina.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka za oko 0,8 stepeni. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 4,6 stepeni.

Mesečna količina padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 39 mm.

Dnevna temperatura u januaru kretaće se od 3 do maksimalnih 8 stepeni.

Prvi sneg u februaru

U februaru je prognozirana srednja februarska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 6,5 stepeni.

Mesečne padavine tokom februara će biti nešto više u odnosu na prethodne godine. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

Prve snežne padavine u srpskoj prestonici su moguće početkom februara.

Toplije u martu

I mart će biti blaži i malo suvlji, a srednja maksimalna temperatura vazduha biće iznad proseka za oko 0,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13,1 stepen.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na prethodnu godinu. U Beogradu i široj okolini martovska količina padavina iznosiće oko 36 mm.

April najkišovitiji

Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,6 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19 stepeni.

Mesečne padavine tokom aprila biće u granicama proseka, za oko 4 mm u odnosu na prethodne godine. U Beogradu i široj okolini aprilska količina padavina iznosiće oko 59 mm.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading