DANAS SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Na stolu konačno popuštanje mera u Srbiji!

Autor: Srbija Danas, Republika

Vesti

22.01.2021

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog stablizacije situacije sa korona virusom, Krizni štab će usvojiti meru da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Krizni štab

Kako saznajemo, zbog stablizacije situacije sa korona virusom, Krizni štab će usvojiti meru da se radno vreme ugostiteljskih objekata produži.

Danas će biti održana nova sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija, potvrđeno je u Vladi Srbije.

Sednica će biti održana u 13 sati.

Prethodna sednica održana je u utorak i doneta je odluka da aktuelne mere ostaju na snazi do daljnjeg. To je potvrdio i epidemiolog Predrag Kon koji se obratio javnosti po završetku sednice rekavši da sve mere ostaju na snazi do daljnjeg.

Kon je novinarima preneo da se na sednici raspravljalo o epidemiološkoj situaciji i merama, a kao glavna tema je sada i vakcinacija, koja će biti u fokusu budućih sastanaka. Epidemiološka situacija, ističe on, još se tretira kao nepovoljna.

 

 

 

Međutim, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, uoči sednice Kriznog štaba rekao je da će Grad Beograd danas ponovo tražiti da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata za dva sata, tačnije do 22 sata.

Kako saznajemo, zbog stablizacije situacije sa korona virusom, Krizni štab će usvojiti ovu meru na današnjoj sednici.

Podsetimo, u ponedeljak je u Srbiji počela masovna vakcinacija nakon što je stiglo milion doza kineske vakcine, a samo danas širom Srbije cepivo je primilo oko 80.000 ljudi.

Ova praksa će se nastaviti i sledećih dana, a očekuje se da će do kraja meseca biti vakcinisano gotovo 300.000 građana Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading