SPASKOVSKI TVRDI: Nije bilo eksplozije

Autor: Tanjug

Vesti

12.11.2017

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Rudarsko-topioničarskog-basena "Bor" Blagoje Spaskovski demantovao je da je u topionici tog kompleksa došlo do snažne ekspolozije i istakao da je lično obišao lice mesta i utvrdio da je u pitanju neistina koju su zlonamerni pojedinci plasirali medijima.

RepublikaFoto: Tanjug
Blagoje Spaskovski sa radnicima

- Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo. Priča koja je plasirana medijima je apsolutno netačna. Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra - rekao je Spaskovski Tanjugu.

On je dodao da se ne sme dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičajana stvar, te da se moraju pokrenuti krivični postupci protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti.

U saopštenju RTB Bor navodi se da je rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici Ivan Najdenov sa lica mesta kod konvertora broj 4 poručio da konvertor radi normalno, te da nema ni povređenih niti materijalne štete.

- Apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo i priča koju su mediji danas plasirali jednostavno nije tačna - kaže Najdenov.


Pojedini mediji objavili su danas da se u borskoj Topionici dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je materijalna šteta velika.

Snimak navodne eksplozije, prema pisanju tih medija, poslao je jedan od zaposlenih u topionici, uz molbu da mu se ne pominje ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading