Stojanović učio političare kako da pročitaju govor tela sagovornika, a sada otkriva kako da ispod maske prepoznate LAŽOVA!

Autor: RTS, Republika

Vesti

11.08.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac i pantomimičar Marko Stojanović otkrio je gostujući u Beogradskoj hronici koliko je moguće pratiti govor tela otkada nosimo maske.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Našim političarima je držao časove neverbalne komunikacije, učio ih kako da govore, stoje, gde da drže ruke dok se nekome obraćaju. Učio ih je i kako da pročitaju govor tela svojih sagovornika.

- Moguće je, samo je pitanje promene fokusa. Ne gledamo više usta, neko vreme gledaćemo čelo i oči. Razni mišići oko kapaka i na čelu su mišići koji prave određene pokrete, to su mikropokreti i mi ih čitamo. Pitanje je samo da li verujemo sebi i onome što vidimo i da li verujemo u ono što smo dobili genetski. Mi nasleđujemo rečnik neverbalne komunikacije - rekao je Marko Stojanović.

 

Takođe dodaje da se raduje što je došlo do promene fokusa. Ljudi su počeli da spuštaju pogled zbog loših stvari koje su nam se dogodile, a i zbog mobilnih telefona.

„Početkom 2000. godine radio sam sa političarima, a vrlo malo sa poslovnim ljudima. Od 2010. godine to se promenilo i više radim sa poslovnim ljudima", istakao je glumac i pantomimičar Marko Stojanović.

Koliko je moguće videti iz očiju da li ste iskreni ili lažete, a pitanje je samo verujemo li sebi i onome što vidimo.

Koliko će nam trebati vremena da čitamo samo iz očiju? Stojanović kaže da mu je drago i fenomenalno što ćemo ponovo početi da se gledamo u oči.

Stojanović otkriva i da gest koji podseća na zagrljaj,  koji nam je sada "zabranjen" zbor korone, jeste dobar jer podseća na otvorenost i iskrenost. Takođe, kome "rade oči" i pomeraju se obrve kod koga se vbide gestovi, energičnost to su pokazatelji uključenosti i otvorenosti, a onaj 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading