MIŠKOV SUDIJA RAZOTKRIO VEZU JEREMIĆA I TAJKUNA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vuk Jeremić otkrio je svoje veze sa tajkunom Miroslavom Miškovićem!

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Aleksandar Vučinić

Sve maske su pale onog trenutka kad je lider novoformirane Narodne stranke na mesto šefa svog pravnog tima postavio bivšeg sudiju Vladimira Vučinića, poznatijeg kao Miškovićev advokat, jer je usred suđenja vratio pasoš vlasniku "Delta holdinga".

BURA U JAVNOSTI

Nakon donošenja odluke da Miškoviću vrati pasoš, koja je izazvala pravu buru u javnosti, Vučinić je pokušavao da se opravda govoreći da je njegova procena kao postupajućeg sudije bila takva i da je na to imao pravo. Ubrzo posle toga, kada je Miškovićev predmet spojen sa suđenjem putarskoj mafiji i dodeljen drugom sudiji, Vučinić je prešao u advokate. Sada je, međutim, pozadina svega toga mnogo jasnija.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da je sada sasvim jasno da je politika i te kako imala učešće u suđenju Miškoviću.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

Anđelković: Mnogi oko Jeremića, ali i oko Jankovića i Đilasa, imaju veze s tim miškovićevskim klanom

- Maske su pale, recimo to tako... To što se upravo Miškovićev advokat nalazi među najbližim stranačkim saradnicima Vuka Jeremića još jedan je dokaz za čvrstu povezanost tajkuna i žutih funkcionera. Ovo dokazuje da baš ništa nije slučajno u vezi sa Miškovićevim suđenjem - kaže Jovanov za Srpski telegraf.

VEĆ VIĐEN SCENARIO

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da je reč o političko-tajkunskoj simbiozi koja ima pretenzije ponovo da zavlada.

- Postojala je simbioza Miškovića i drugih tajkuna sa mnogima iz vlade Demokratske stranke, a zna se da je Jeremić bio njen dugogodišnji član. Od donošenja zakona do kasnijeg suđenja mnoge stvari su se realizovale u skladu sa Miškovićevom voljom i voljom drugih oligarha. Verovatno te veze i danas funkcionišu dobro kao i tad. Mnogi oko Jeremića, ali i oko Jankovića i Đilasa, imaju veze sa tim miškovićevskim klanom.

TOMANOVIĆ KAO SPONA

Vučinićeva veza sa Miškovićem, kako kažu ljudi iz pravosuđa, vidljiva je bila i pre svrstavanja uz Vuka Jeremića, kažu poznavaoci prilika u srpskom pravosuđu.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

- Često se i ranije, dok je Vučinić još bio sudija, u tim postupcima kao advokat pojavljivao Miškovićev branilac Zdenko Tomanović. Takođe, nakon što je Vučinić podneo zahtev Advokatskoj komori Beograda da ga primi u članstvo, Tomanović se potrudio da ne bude protivljenja jer, na primer, beogradski advokati prethodno nisu želeli da prime Natu Mesarević, koja je kao sudija izrekla kaznu Đinđićevim ubicama i zatim učestvovala u radu Visokog saveta sudstva - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading