(FOTO) PO 150 EVRA ZA GOSPODU: Sedeći na hoklici Palma delio novac od fotelja!

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2017

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skupštini grada je danas 66 porodica slabijeg ekonomskog stanja dobilo po 150 evra u dinarskoj protivvrednosti, od fotelja funkcionera grada koje su prodate na licitaciji 26. septembra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Ne smeta mu da sedi na hoklici: Dragan Marković Palma

Prva je kovertu s novcem primila porodica Stanković iz Račnika, koja ima desetoro dece, a sve porodice je za pomoć predložio Gradski centar za socijalni rad u Jagodini.

Predsednik skupštine opštine Dragan Marković, koji je dodelio koverte porodicama, podsetio je da svako dete u Jagodni po rođenju od opštine dobija po 200 evra, te da vrtići u tom gradu imaju najniže cene u Srbiji, a da školska deca koja putuju u školu imaju besplatan prevoz. Takođe, đaci koji završe četvrti i osmi razred idu besplatno na more u Crnu Goru, a maturanti srednjih škola u Grčku.

- Za jedno dete u jednoj porodici, koje je bilo deseto po redu, davali smo 200 evra mesečno do punoletstva - naveo je Marković, primetivši da je Jagodina, prema poslednjem popisu stanovništva, jedan od retkih gradova u Srbiji u kojoj raste broj domaćinstava, ali i broj odeljenja s prvacima.

On je istakao da će grad nastaviti sa ovom praksom, da će i dalje odvajati novac iz budžeta za najsiromašnije i porodice sa više dece i najavio uskoro nove oblike pomoći.

Kako je rekao, Jagodini na socijalnom programu zavidi i Beč, što mu je, kaže, lično rekao gradonačelnik Mihael Hojpl.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading