Porodica kralja narodne muzike kivna na javni servis: RTS lešinario na mrtvom Šabanu!

Autor:

Vesti

03.01.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novogodišnjem šou-programu RTS "Noć šampiona" pevači su uveseljavali publiku hitovima Šabana Šaulića, a da se javni servis nije udostojio ni ime da mu pomene!

RepublikaFoto: Printscreen/RTS
Novogodišnji program RTS-a

Nizali su se hitovi, ali se ni u jednom trenutku na ekranu nije pojavilo ime popularnog kralja narodne muzike u znak zahvalnosti što i posle njegove smrti nacionalna TV kuća profitira od njegovih pesama.

NI SLIKE NI IMENA

Ovo je zasmetalo Šabanovoj rodbini i prijateljima, koji su, malo je reći, zgranuti ovakvim postupkom RTS jer, kako tvrde, da nije bilo Šabanove pesme i karijere duge pola veka, ne bi bilo ni produkcije ploča za koju je objavljivao svoje albume jer je bio jedan od najtiražnijih izvođača te muzičke kuće.

Najkonkretniji i najbrutalniji u prozivci medijskog servisa Srbije bio je novinar Goran Jovanović, veliki Šabanov prijatelj, koji mu je do kraja života bio portparol. Jovanović je besno na Instagramu prokomentarisao neobjašnjivi skandalozni propust u najluđoj noći, koji je pokazao potpuno odsustvo empatije i pijeteta prema takvoj veličini kao što je bio Šaulić.

 

 

- Javni servis se večeras toliko okoristio i program naročito iza ponoći zasnovao na mom mrtvom prijatelju Šabanu Šauliću da su makar mogli da ga spomenu ili puste sliku. Gadim se Olivere Kovačević i celog njihovog programa - napisao je Jovanović i izazvao salvu podrške za ove reči.

On je, dodajući za Srpski telegraf, naveo da je reč o čistom nemaru i bezobrazluku javnog servisa, a kao odličnu potvrdu toga podvukao da je Bugarska ukazala čast srpskom kralju folk muzike.

DUDIĆ: RTS je 60 odsto napravljen od Šabanovih pesama kad je bio najprodavaniji narodni pevač

- Nacionalna bugarska televizija je u novogodišnjoj noći emitovala specijalnu emisiju posvećenu Šauliću. A jedan javni servis, kome je on doneo ogroman novac, da se ne seti ni da ga pomene. Stvarno ne ide. Na stranu to što ga kao umetnika treba istaći - rekao je Jovanović za naš list i podsetio da je samo album "Dođi da ostarimo zajedno" u izdanju PGP RTB prodat u milion i po primeraka.

BISTU JE ZASLUŽIO

Šabanov brat pevač Hasan Dudić ogorčen je odsustvom poštovanja RTS, koji se, kako ističe, ni sličicom u pozadini nije odužio dok su išle njegove pesme.

Foto: instagram.com/domicdragiofficial

Dragi Domić, pevač

- Lepo je što je Jovanović skrenuo pažnju na ovaj propust. Ako izuzmemo program u novogodišnjoj noći, smatram da je ta medijska kuća na mnogo načina ukazala čast Šauliću. Kao neko ko peva njegove pesme prisustvovao sam emisijama koje je javni servis snimio o legendi srpske pesme

- Taj RTS je 60 odsto napravljen od Šabanove pesme, zgrade i sve drugo, jer je bio najprodavaniji izvođač. Zaslužio je da mu bista bude u RTS i PGP jer to je ista kuća, sve je išlo u jednu kasu nekad. Trebalo je u jednom segmentu da mu ukažu poštovanje, kad su se pevale njegove pesme, jer se radi o godini u kojoj je nastradao - tvrdi Dudić i dodaje:

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Olivera Kovačević

- RTS danas ima urednike kojima ja poručujem da bi im bilo bolje da se povuku sa funkcije jer nemaju sluha niti su učili od pravih muzičkih urednika.

Urednica zabavnog programa RTS Olivera Kovačević juče nije odgovarala na naše pozive, međutim, na Vajberu je videla poruku koju smo joj poslali, ali nam nije odgovorila zbog čega je izostalo pominjanje Šaulićevog imena u novogodišnjem programu.

RepublikaFoto: Promo foto
Šaban Šaulić

Poginuo u Nemačkoj

Podsetimo, kralj narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je 17. februara 2019. u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj. Nesreća u kojoj je poginuo Šaulić dogodila se u gradu Bilefeldu, u severozapadnom delu Nemačke. Do tragedije je došlo nakon pevačevog koncerta u Bilefeldu, a on je nakon udesa prebačen u bolnicu, gde je, uprkos naporima lekara, preminuo. Silovita vožnja bahatog Nemca koji je jurio 180 na sat potpuno je uništila seat u kom se nalazio pevač, preneli su nemački mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stršljen

03.01.2020 10:05

Svašta,zar sad treba da se zaborave i ne pevaju njegove pesme.

Bane

03.01.2020 12:31

Preteruju. Nije jedan Šaban izgradio RTS, niti je RTS izgradjen od strane muzičara i pevača.