RASULO U ZEMUNSKOJ ŠKOLI: Nema nastave još pet dana?

Autor: novosti.rs

Vesti

11.09.2017

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji učenika od 2. do 8. razreda OŠ "Svetozar Miletić" i dalje brane deci da idu u školu. U klupama samo đaci prvaci, čeka se stav Ministarstva

RepublikaFoto: facebook.com/Ne Damo Ljubu
Miroljub Mosurović

Đaci OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu ni ove nedelje neće ići u školu! U klupama će sedeti samo prvaci, a radiće i produženi boravak. Ovu odluku doneo je Savet roditelja, nezadovoljan smenom direktora Miroljuba Mosurovića.

Ako se, u međuvremenu, ništa ne promeni, učenici će morati da nadokande čak 11 radnih dana. Praktično, u školu će ići svake subote naredna tri meseca ili će imati kraći raspust dve nedelje od svojih vršnjaka, kako bi nadoknadili propušteno.

Roditelji razočarani Šarčevićem

Savet roditelja se u nedelju ponovo oglasio saopštenjem, u kome navodi da je neprijatno iznenađen činjenicom da ministar Šarčević ignoriše sve pozive na dijalog koji su mu upućeni, a poziva probrane roditelje i v. d. direktora na sastanak povodom situacije u školi, saopšteno je u nedelju. Ponašanje ministra Šarčevića, kako navode roditelji, nedopustivo je, jer time ignoriše zakon na koji se poziva i koji je dužan da primenjuje.

- Da nastave ne bude do petka, 15. septembra, izjasnilo se 80 odsto roditelja - kaže Zoran Radovanović, iz Saveta roditelja.

- Oni koji žele, mogu da pošalju decu u školu, ali većina nas je protiv održavanja nastave pod ovakvim uslovima. Naš pravni tim je ustanovio još nepravilnosti. Nastava ne može da počne jer v. d. direktora nije prihvatio kolektiv, niti je on preuzeo funkciju. Škola je sada zgrada bez rukovodstva, gde nema uslova za održavanje nastave.

Nastavnici sede u praznim učionicama

Iako časova nema, Radovanović ističe da je školska godina počela, ali da nema nastave. Nastavnci dolaze na posao i tako da ispunjavaju svoje radne obaveze. Nejasno je i kako to čine, kada nema časova, a ni đaka.

- Znam da neke učiteljice sede u praznoj učionici četiri ili pet časova, koliko imaju po rasporedu - pojašnjava Radovanović.

I dok đaci ne idu u školu, gube nastavu, ređaju izostanke, nastavljaju se prepucavanja na relaciji roditelji - Ministarstvo, a sve preko leđa dece koja su najviše na gubitku u ovoj priči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading