Svi vi koji ste kukali na tropske vrućinčine, stiže vam zahlađenje, ali i grad veličine pomorandže!

Autor:

Vesti

15.06.2019

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U našu zemlju u nedelju po podne stiže nevreme i sledi pad temperature", najavljuje meteorolog "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto ilustracija

Prema njegovim rečima, snažna oluja, koja je već zahvatila region, doneće u Srbiju pljuskove sa grmljavinom, a moguć je i grad veličine pomorandže!

Ovakvo nestabilno vreme sa kišom i temperaturom koja će se kretati do 30 stepeni očekuje se do utorka.

- Drugog dana vikenda u Srbiju stiže promena vremena. Na udaru oluje prvo će biti zapadni delovi Srbije, Srem i Mačva, a tokom noći nevreme će se proširiti i na ostale delove naše zemlje. Pored kiše i oluje prognoziran je i pad temperature i za desetak stepeni u odnosu na prošlu nedelju. Ipak, olujni talas je kratkotrajan, pa se stabilizacija vremena očekuje od sredine sedmice - kaže Đurić.

Tokom sedmice nas očekuje blago zahlađenje. Maksimalna temperatura iznosiće 28 do 31 stepeni, a moguć je razvoj oblačnosti sa padavinama, pa i lokalnim nevremenom.

Inače, tokom ovog vikenda na snazi je narandžasti meteoalarm, svuda osim u jugozapadnoj Srbiji. U periodu od 10 do 16 časova UV indeks iznosiće devet, što znači da se očekuju vrlo visoke vrednosti sunčevog ultraljubičastog zračenja, te je potrebno koristiti odgovarajuću zaštitu.

Kada na snagu stupi ovaj meteoalarm, "ugroženi su hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma su povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni su uslovi za snabdevanje električnom energijom i može doći do problema u saobraćaju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading