Majka nestale bebe: Hoću da mi se objasni šta im znači ta bolnička sahrana, šta se desilo sa našom decom

Autor: RTS, Republika

Vesti

25.05.2019

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Međunarodnog dana nestale dece, članovi Udruženja za istinu i pravdu o bebama iz Kruševca i okoline, još jednom su zatražili odgovor na pitanje gde su njihova deca.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Ljiljana Milovanović

U šest gradova Srbije, zbog sumnje da su deca koja su odmah po rođenju proglašavana mrtvom zapravo oteta, podneto je oko 165 krivičnih prijava, od čega je 81 upućena tužilaštvu u Kruševcu.

Član Vladine komisije za istraživanje slučajeva nestalih beba Radiša Pavlović kaže da su krivične prijave procesuirane i da je dat nalog za predkrivični postupak.

- Policija će zajedno sa roditeljima i srodnicima prikupljati sve činjenice i okolnosti. Neće biti kao ranije kad su prethodne vlasti zataškavale sve ovo - ističe Pavlović.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Radiša Pavlović

Ljiljana Milovanović iz Kruševca kaže da je njena ćerka oteta 3. marta 1975. godine.

- Te godine je 96 beba umrlo po njihovim papirima u Kruševcu sa okolinom. Samo u Kruševcu 46: 30 dečaka, 16 devojčica. Otišla sam na groblje, listala celu knjigu umrlih, nema nijedna beba sahranjena. Hoću da mi bolnica objasni šta im znači ta bolnička sahrana, šta se dogodilo sa našom decom - pita se Ljiljana Milovanović.

Kaže da njihova deca nisu nestala, već kidnapovana.

- Otrgnuta su iz našeg naručja kad smo ih rodile. Bez ikakve dokumentacije, ikakvih dokaza da su umrli. Zato smo i došli ovde da pokažemo celoj Srbiji, našim zemljacima, a i ljudima koji znaju gde su naša deca da nas pozovu i da nam vrate našu decu - napominje Milovanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading