Koordinatorka Sigurne kuće: Zabrana prilaska nasilnicima često ne znači ništa

Autor: TV Prva, Republika

Vesti

25.05.2019

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koordinatorka Sigurne ženske kuće Vesna Stanojević izjavila je povodom jučerašjeg svirepog ubistva u Novom Sadu da zabrana prilaska nije uvek loša mera, ali da nekim nasilnicima to ništa ne znači.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vesna Stanojevć

- Zabrana prilaska nije uvek loša mera. Na mnoge nasilnike to utiče, neće da je prekrše, jer znaju šta posle toga sledi - navela je Stanojević.

Ipak, kako je istakla, ima i onih kojima to ne znači ništa.

- Mnogi tu meru ne doživljavaju kao nešto što može njih da ugrozi, naričito ako su odlučili da ubiju, da se reše osobe za koju smatraju da im je nešto kriva, a uglavnom osuduju žene za svoje neuspehe - rekla je koordinatorka Sigurne kuće.

Podsetimo, u Novom Sadu je juče muškarac na očigled svoja dva sina u porodičnoj kući ubio njihovu majku, baku i dedu i pobegao.

Stariji dečak je nakon stravičnog prizora pozvao ujaka, a on policiju. Dve nedelje ranije ubica je prijavljen policiji kao nasilnik koji je opasan po porodicu i imao je zabranu prilaska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading