ŠTA STRANE AGENCIJE PIŠU O IZBORIMA U BEOGRADU?!

Autor: Tanjug

Vesti

04.03.2018

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agencija Asošiejted pres izvestila je danas da građani Beograda glasaju na lokalnim izborima, ističući da se ovi izbori smatraju važnim zbog ključne uloge Beograda u srpskoj ekonomiji i politici.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Američka agencija, u izveštaju iz Beograda, navodi da je Srpska napredna stranka predsednika Aleksandra Vučića bila u vođstvu u anketama uoči današnjeg glasanja, a da se "stranke razbijene opozicije" nadaju da će uspeti da je izazovu "u tradicionalno liberalnom glavnom gradu".

Američka agencija navodi i da se na izborima nadmeće dvadesetak partija i grupa, ali da se za samo nekolicinu očekuje da će preći prag od pet odsto kako bi ušle u saziv gradske skupštine, a među glavnim učesnike, pored SNS i SPS, ubraja listu "Dragana Đilasa, demokrate levog centra i nekoliko drugih".

Izveštaj američke agencije objavio je i list "Vašington post".

I agencija Sinhua objavila je vest da građani Beograda danas glasaju o novom sazivu gradske skupštine koja će birati novog gradonačelnika.

Takođe u izveštaju iz Beograda, kineska agencija prenosi rezultate istraživanja Ipsosa objavljene pre tri dana, prema kojima je 44 odsto ispitanika izrazilo nameru da glasa za vladajuću Srpsku naprednu stranku na čelu sa Vučićem.

Sinhua dodaje da je oko 13,4 odsto ispitanika najavilo da će glasati za, kako navodi, glavnu opozicionu Demokratsku stranku bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, dok je 7,9 odsto ispitanika reklo da će se opredeliti za listu Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd.

Među temama koje su obeležile predizbornu kampanju, kineska agencija ističe načine da se poboljša život građana kroz unapređelje gradskog prevoza i izgradnju metroa ili subvencije porodicama za vrtiće i udžbenike.

Sinhua napominje da se lokalni izbori danas održavaju i u Sevojnu, Aranđelovcu i Boru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Verica

04.03.2018 17:39

Danas je pobedila demokratja. Opozicija nje uspela sa ometa glasanje građana.

Dane

04.03.2018 17:41

Pa lepo izvestavaju, bez lazi i podmetanja ovaj put.

ana

04.03.2018 17:42

Tudja misljena losa nas ne zanimaju

sanela

04.03.2018 17:47

Da je opozicija razbijena su u pravu; i dodajem da nemaju pojma šta rade.