SKANDAL NAD SKANDALIMA! Đilas zabranio listu Belog!

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2018

07:34 >> 11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni sud poništio je listu Ljubiše Belog Preletačevića za predstojeće izbore u Beogradu, uz obrazloženje da nisu ispunjeni uslovi da se ta lista proglasi, objavljeno je na sajtu Upravnog suda.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Luka Maksimović

Tom odlukom upravni sud je usvojio žalbu podnosioca M.A na rešenje Gradske izborne komisije.

Blic piše da je problem sa listom, čiji je nosilac Beli, imao funkcioner PSG Sava Pilipović i član Gradske izborne komisije (GIK) ispred koalicije koju predvodi Dragan Ðilas. 

Upravni sud je odluku o poništenju doneo u utorak, 20. februara.

Upravni sud je u obrazloženju odluke naveo da nisu bili ispunjeni uslovi za proglašenje izborne liste, jer Sporazum o obrazovanju Grupe gradana Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo BELOVGRAD, ne sadrži naziv izborne liste što predstavlja obavezan uslov iz Uputstva za proglašenje izborne liste. 

Po oceni Upravnog suda, Gradska izborna komisija grada Beograda je bila dužna da saglasno Zakonu o lokalnim izborima pre donošenja odluke o proglašenju izborne liste utvrdi da li izborna lista sadrži nedostatke koji su smetnja za proglašenje te liste i ukoliko takvi nedostaci postoje da zaključkom naloži podnosiocu izborne liste da nedostatke otkloni u propisanom roku.

- Kako je Gradska izborna komisija grada Beograda proglasila izbornu listu 22, pod nazivom Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD, iako podnosilac izborne liste nije dostavio potrebnu dokumentaciju propisanu citiranim izbornim propisima, a da prethodno nije naložila podnosiocu izborne liste otklanjanje svih nedostataka, Upravni sud je ožalbeno rešenje poništio - navodi se u obrazloženju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
DaacaaS

21.02.2018 11:56

Uplasio se Djilas, pa zabranio kandidatiru Belom. Sramota.