I ĐILAS NA SKENERU HOLANDSKIH VLASTI!

Autor: Večernje Novosti

Vesti

21.02.2018

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Ðilas našao se na skeneru holandske Finansijske obaveštajne službe usred intrige oko prodaje zgrade svom poslovnom partneru, i kako se sumnja finansijeru izborne kampanje Draganu Šolaku, pišu Novosti.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

Prema dokumentaciji u koju su Novosti imale uvid, holandski FOS se obratio državnim organima Srbije, Bugarske i Luksemburga, tražeći informacije o povezanosti firme Dajrekt medija iza koje, veruje se, i dalje stoji Ðilas, i novoformirane holandske kompanije Ascanius Netherland BV, čiji je jedini deoničar na papiru Ascanius Sarl iz Luksemburga.

Holanđani su, naime, obavestili našu stranu da su primili prijavu neuobičajene transakcije u vezi sa reorganizacijom Ascanius Netherland BV, kojoj je do daljeg stopiran platni promet, a tamošnje vlasti sumnjaju prikrivanje stvarnog vlasnika, ali i finansijskih transakcija pravnih lica Ascanisu Netherland BV i Dajrekt medije.

Tokom svoje istrage, Holanđani su posebno apostrofirali Bugarina Krasimira Petrova Gergova koji se vodi kao vlasnik Ascanius Netherland BV, a ovdašnoj javnosti je poznat po tome što mu je, navodno, Ðilas 2013. prodao udeo u Dajrekt mediji.

Sve ovo je izbilo pod reflektor javnosti odmah posle otkrića lista da je Ðilas, svega nekoliko dana pre objave kandidature, prodao Šolaku, koji je suvlasnik kablovskog operatera SBB, poslovnu zgradu u novobeogradskoj Ulici antifašističke borbe 13b.

Ni Ðilas ni Šolak nisu se oglašavali o ovome pa nema odgovora na to kako je objekat u tom delu grada, koji prema važećim procenama Gradskog sekretarijata za javne prihode može da košta oko 1,5 milion evra prodat za 4,5 miliona.

Ostaje i pitanje koji je bio motiv kupca iz Tećill Plaze, čiji je formalni vlasnik švajcarska kompanija Dansav investments (a svi tragovi vode do Šolaka) da Ðilasu praktično pokloni tri miliona evra, pišu Novosti.

List navodi da je sve ovo podgrejalo sumnje da je cela finansijska "akrobacija" izvedena kako bi nekadašnji lider DS i prvi čovek prestonice dobio sredstva za predizbornu kampanju, a kao Ðilasov glavni pokrovitelj pojavio se upravo medijski magnat Šolak.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Saran

21.02.2018 11:48

Ko zna sta su sve oni muvali dok su bili na vlasti. Zato sada hoce ponovo da se domognu fotelje.

Stojkovic_NBG

21.02.2018 12:20

Ovaj covek je teska mutivoda, svuda mutno!!

Ela

21.02.2018 12:40

Djilas je imao svoje sanse dok je bio na vlasti.

Ela

21.02.2018 12:41

Sta sve nece da ispliva o njemu.