RADOJIČIĆ: Kinesko-evropski forum u našoj prestonici šansa za PRIVLAČENJE INVESTICIJA!

Autor: Tanjug

Vesti

12.10.2018

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je forum gradonačelnika glavnih gradova Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji se naredne nedelje održava u srpskoj prestonici, prilika da se privuku investicije, ali i da se razmeni iskustvo o projektima koji se rade u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Radojičić

- To je sjajna prilika da razmenimo iskustva sa njima i pričamo o našim projektima koje planiramo, i o onima koje radimo u ovom trenutku - rekao je Radojičić za RTS i podsetio na projekte Beograda sa Kinom, kao i na radove na Beogradu na vodi, Skajlajnu....

Gradonačelnik Beograda kaže da se svakog dana može videti kako Beograd napreduje, ali je najavio i da se planira niz projekata u budućnosti. 

Upitan da li je forum prilika da se Beograd predstavi kao mogućnost za investicije, Radojičić kaže da je Beograd "izuzetno značajno mesto za ceo svet kao investiciona tačka".

- To je jedan od ciljeva, s druge strane, (cilj je) da razmenimo iskustvo sa njima da li idemo u dobrom pravcu, da li su ta rešenja prava, i što se tiče dva mosta koja planiramo da gradimo, dva tunela, nacionalnog stadiona, metroa, filharmonije... Mnogo toga planiramo u narednom periodu i to su projekti o kojima želimo da pričamo sa njima - rekao je Radojičić. 

Osvrnuo se i na nedavnu posetu Astani, gde je rekao da je video inovacije koje su uveli.

- Fascinantno je kako Astana izgleda iako je prošlo tek 20 godina otkako se gradi. Zadovoljstvo mi je bilo da je posetim, predivne su građevine koje su napravili. Bili smo da vidimo šta od njihovog iskustva moyyemo da iskoristimo - rekao je on. 

Treći samit ministara saobraćaja Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE) biće održan sledeće sedmice u Beogradu, od 15. do 17. oktobra, a u istom periodu, u glavnom gradu Srbije biće održan i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu saradnje Kine i 16 zemalja CIE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading