Vesić sa Šefikom izazvao Šapića

Autor: Republika

Vesti

11.09.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletna sanacija dva sportska terena na Novom Beogradu u bloku 70a je završena, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, radovi su koštali oko 7,4 miliona dinara. Nema sumnje da je ovim potezom bačena "rukavica u lice" i predsedniku opštine Novi Beograd Aleksandru Šapiću, da na teritoriji svoje opštine učini sličan podvig.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

Tereni se nalaze u ulici Omladinskih brigada između brojeva 232 i 234, na ukupnoj površini od 2.607 metara kvadratnih.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo završili rekonstrukciju ova dva terena u bloku 70a - rekao je Vesić, i precizirao da je od počeka ove godine na teritoriji grada Beograda rekonstruisano i izgrađeno ukupno 14 sportskih terena, a u poslednjih pet godina skoro 200.

- Mislimo da je to veliki doprinos tome da oživimo javne prostore, da deca miogu da se igraju i koriste sportske terene. To je za nas važno i to ćemo nastaviti da radimo - izjavio je Vesić.

Sportski tereni u bloku 70a su rekonstruisani na inicijativu građana, rekao je Vesić i dodao da je JKP "Zelenilo Beograd" dobro uradilo posao i u skladu sa svetskim standardima.

Sanacija je podrazumevala obnovu asfaltnog zastora koji ispunjava standarde za igrališta, kako na terenu za košarku tako i na terenu za mali fudbal.

Takođe, sportska igrališta su baštenskim ivičnjacima odvojena od zelenih površina, a postojeći koševi popravljeni i postavljeni na nove temelje.

Sanacija je podrazumevala i popravku postojećih klupa na samom terenu, izgradnju stepeništa i staza sa ivičnjacima, postavljanje klupa i đubrijera, kao i obnovu postojećih travnjaka.

Kada je reč o bloku 70a, Vesić je najavio da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda u svom rebalansu staviti projekat uređenja Savskog keja.

- Kada bude završeno projektovanje, a za to treba sigurno 6, 7 meseci, možda i godinu dana, krenućemo u rekonstrukciju keja, i ovaj kej će biti uređen onako kako je uređen i na Sava promenadi, i građani ovog dela grada će imati zaista uređen kej kakav i treba da bude - rekao je Vesić.

Kako je istakao, kada bude počeo da se gradi novi Savski most, stari Savski most će biti prebačen ovde, gde će takođe biti napravljen parking.

- Na taj način građani ovog dela grada će moći da, bez ikakvih problema, pešice pređu na Adu Ciganliju, čime ćemo rasteretiti ulaz na Adu Ciganliju, što je veoma važno, posebno leti - zaključio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Jovan

11.09.2018 12:05

Bitno je da se obnavljaju i grade ovakvi objekti da bi se omladina okrenula zdravom životu i skrenula sa stranputice.

nellanelica

11.09.2018 12:42

Dobra investicija, uvek sam za to da treba da se provocira Šapić, glumi nevinašce,a u svim malverzacijama je !

Nikola

11.09.2018 12:42

Važno je da se stalno radi na rekonstrukciji terena i veoma je važno da se ovako nastavi jer će mnogi imati koritsti od toga.

kata

11.09.2018 12:43

Beograd se obnavlja kao nikad pre.