POČELA BORBA PROTIV NELEGALNE GRADNJE: Srušen objekat na Ledinama

Autor: Republika

Vesti

01.09.2018

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je opština Novi Beograd na zahtev Grada Beograda srušila bespravni objekat na Ledinama.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Rušenje nelegalnog objekta na Ledinama

Ovaj objekat površine osamdeset kvadratnih metara nalazi se u Vlasinačkoj ulici i predstavlja ruglo tog naselja, na šta su ukazivali i građani koji stanuju u blizini, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

- Ovo je još jedan primer kako ćemo postupati kada su u pitanju bespravni objekti. Nećemo odustati i učinićemo sve da investitori i ne pomisle da grade bez dozvole jer na taj način ne samo da varaju državu i građane već i ugrožavaju njihovu bezbednost - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da su na ovaj bespravni objekat na Ledinama ukazali građani i da je odmah reagovano. 

- Čim su nam građani ukazali na ovaj problem, mi smo odmah reagovali jer reč je o zelenoj površini koja je na ovaj način bila oduzeta građanima. Objekat je srušen, trenutno se uklanja šut i raščišćava plac, a grad Beograd će već sutra ograditi tu površinu i na tom mestu napraviti park za decu - rekao je Vesić i dodao da je prvobitna namena ovog zemljišta i bila da se na zelenoj površini izgradi park za decu, ali su bahatim ponašanjem investitora mališani iz ovog naselja ostala bez parka i sadržaja koji će im sada biti omogućen.

RepublikaFoto: www.beograd.rs

Vesić je kazao da će budući park biti mesto gde će, umesto rugla koje se do sada tu nalazilo, građani Ledina moći da se opuste i uživaju sa svojom decom.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je obezbedio oko 300.000 evra za rušenje bespravnih objekata.

- Ovo je samo početak. Rušićemo sve bespravne objekte koji nemaju građevinsku dozvolu, koji su na javnim površinama i koji su primer bahatosti, otimanja državne imovine i vređanja građana - naveo je Vesić podsećajući da se od naknade za građevinsko zemljište grade vrtići, škole i sva potrebna infrastruktura u gradu.

RepublikaFoto: www.beograd.rs

On je podsetio da oni koji legalno grade plaćaju doprinose za građevinsko zemljište i poreze, od čega se grade vrtići, škole, puteve, kanalizacija, vodovod. Kako je istakao, problem sa divljom gradnjom je i u tome što ne postoji nikakva kontrola šta se radi. 

- Projekte koji se bespravno grade niko ne proverava, te zgrade nisu sigurne, a njima se opterećuje i postojeća infrastruktura. Ljudi koji bespravno grade ne rade ništa od toga, već opterećuju infrastrukturu - kazao je Vesić.

On je dodao da je bespravna gradnja krivično delo i da će se Grad bespoštedno, zajedno sa svim državnim organima uključiti u rešavanje ovog problema jer svi koji bespravno grade, oštećuju gradski i republički budžet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
zdjurdjevic

01.09.2018 08:25

"Majstore" lako je rušiti po Ledinama i sličnim naseljima. Ruši ti ako smeš na Vračaru, Starom gradu i

Marija

01.09.2018 08:34

Konačno je doša o red i na nelegalne objekte, ali nažalost ima ih sve više, tako da se nadam da će se to smanjiti u skorijem periodu, jer to mnogo utiče na bezbednost građana.

Kole

01.09.2018 08:58

Svako ko ne postuje zakon za izgradnju objekata mora da snosi posledice.

Ema

01.09.2018 09:07

Tako i treba počistiti sve nelegalne objekte. I u budućnosti će građani biti sigurniji kada kupuju nekretnine.