Gradonačelnici Beograda i Banjaluke najavili unapređenje saradnje

Autor: Tanjug

Vesti

09.08.2018

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dva grada. Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i šef kabineta gradonačelnika Banjaluke Milan Grubor.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Imao sam zadovoljstvo da danas ugostim gradonačelnika Banjaluke. Razmenili smo iskustva i napravili presek trenutnog stanja u naša dva grada. Gospodina Igora Radojičića sam informisao o projektima koji se izvode, kao i onima koji se planiraju u Beogradu. Razgovarali smo kako možemo da unapredimo našu saradnju i o aktivnostima koje u budućnosti možemo zajedno da realizujemo - istakao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da Beograd i Banjaluka imaju dugu i prijateljsku saradnju u raznim vidovima.

- Verujem da je ovo nastavak plodotvorne saradnje dva grada, koja su vrlo blisko povezana u svakom pogledu. Radujem se i očekujem nove aktivnosti - istakao je Zoran Radojičić.

On je najavio da će se manifestacija "Kočićevi dani" i ove godine obeležiti paralelno u Beogradu i u Banjaluci, kao jedan od projekata koji će se zajednički organizovati. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Gradonačelnik Banjaluke zahvalio je čelnicima Beograda na gostoprimstvu i podsetio da su dve prestonice gradovi pobratimi.


On je istakao da je danas bilo reči o zaštiti životne sredine, jer dva grada imaju slične probleme u tom segmentu, kao i o iskustvima Beograda posle uvođenja mogućnosti za dobijanje građevinskih dozvola putem elektronskog naloga.  

- Banjaluka je kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, s ciljem da naš grad postane i regionalni centar kulture. Kulturna razmena sa Beogradom i Srbijom je za nas od izuzetnog značaja i ubuduće će biti od velike važnosti - ukazao je gradonačelnika Banjaluke.

On je istakao i saradnju obrazovnih institucija u dva grada i pozvao gradonačelnika Zorana Radojičića da poseti Banjaluku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading