(FOTO) PA, VI NASTAVITE SA BAHAĆENJEM! Sinoć kod Ušća 130 vozača ostalo BEZ AUTOMOBILA!

Autor: Republika

Vesti

05.08.2018

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu Komunalne policije, u koordinaciji sa Komunalnom inspekcijom, Saobraćajnom policijom i JKP "Parking servis", sinoć je sprovedena velika akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću i ispred Muzeja savremene umetnosti, saopštavaju iz "Parking servisa".

RepublikaFoto: Promo foto
Zeleni pauk pokupio 130 automobila za jednu noć

Patrola Komunalne policije napisala je preko 160 prekršajnih naloga nesavesnim vozačima. Tehničku podršku u organizaciji ove akcije pružio je "Parking servis" sa deset dizalica, koje su uklanjale nepropisno parkirana vozila po nalogu komunalne inspekcije i saobraćajne policije. Tokom noći uklonjeno je oko 130 bahato parkiranih automobila.

Ivan Divac, v.d. načelnika Komunalne policije grada Beograda, izjavio je da je neophodno sankcionisati neprimerno ponašanje vozača kako bi se očuvao komunalni red. 

– Komunalna policija inicirala je akciju uklanjanja nepropisno parkiranih automobila u priobalnom delu grada, jer je tokom letnjih meseci, u sezoni kada su aktivni noćni klubovi na vodi, veliki broj onih koji redovno zanemaruju pravila lepog ponašanja koristeći park na Ušću kao parking. Na redu je da ovi uporni i bahati pojedinci budu kažnjeni na adekvatan način, odnošenjem vozila i izdavanjem kazni na licu mesta u vidu prekršajnih naloga. Na taj način jasno stavljamo do znanja svim vozačima da nema povlašćenih i da komunalni propisi moraju da se poštuju. Odlučni smo u nameri da očuvamo tek obnovljene zelene površine u ovom parku, koji je predviđen za rekreaciju i uživanje, kao i za igru najmlađih u prirodi - izjavio je Divac.

Direktor JKP "Parking servis" Beograd Andrija Čupković je rekao da se svakog dana ovom preduzeću obraća veliki broj majki s decom, biciklista, starijih sugrađana, koji ne mogu da prođu od bahato parkiranih automobila.

- Odazvali smo se pozivu Komunalne policije da pružimo tehničku podršku u akciji suzbijanja nesavesnog parkiranja. Večeras smo prošli kroz uređeni deo parka i zatekli staze i zelene površine pune nepropisno parkiranih automobila. To je slika koja narušava ugled Beograda, koji je u ovom periodu pun turista, a da ne govorimo o ugroženoj bezbednosti svih posetilaca ovog dela grada. Ovom prilikom apelujem na vozače da ne parkiraju na zelenim površinama i verujem da ćemo velikim akcijama uklanjanja nepropisno prakiranih vozila uticati na promenu svesti građana, da park nije parking već da je namenjen šetačima, deci i biciklistima. Dok god bude bilo bahato parkiranih vozila, dizalice "Parking servisa" će pomagati nadležnim organima u njihovom uklanjanju. Vratićemo parkove deci, zelene oaze šetačima - rekao je Čupković.

Podsećamo, nepropisno parkirane automobile građani mogu da prijave na besplatni broj "Beo-kom servisa" 0800 110 011 i Korisničkom servisu "Parking servisa" na tel. 011/30 35 400.

Akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila, organizovana tokom noći, sprovedena je bez većih problema zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji gradskih službi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

06.08.2018 06:52

Svaka čast za akciju. Treba je češće ponavljati