SINIŠA MALI DOBIO DINA KARTICU!

Autor: Republika

Vesti

13.07.2018

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Kao ministar finansija želim da dam podršku domaćoj platnoj kartici koja ujedno i puni budžet Srbije. Ovo je besplatna kartica, tako da ne postoje ni mesečne, ni kvartalne provizije. Kroz ovu karticu smanjuje se provizija šest puta, što je važno za građane Srbije, ali i za trgovce i zanatlije, jer oni često nisu primali kartice upravo zbog skupe provizije. Ovde je ona šest puta niža, samo 2.18 dinara, tako da očekujem da će veliki broj i zanatlija i privatnih malih trgovaca krenuti da koristi ovu karticu, kako bi se pospešio platni promet i ekonomska aktivnost u našoj zemlji - rekao je Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Siniša Mali

Ministar je istakao da je Banka Poštanska štedionica samo prošle godine ostvarila dobit od 3.9 milijardi dinara. 

- Sve banke u zemlji u kojima je Republika Srbija vlasnik su prošle godine imale ukupno dobit od 13 milijardi dinara. Potpuno smo stabilizovali bankarski sektor, što je veoma važno s obzirom na to da je upravo bankarski sektor kičma razvoja jedne privrede. Upravo ovaj sektor, kroz povoljne kredite i odnose sa privredom i građanima, treba da im pruži motivaciju i da da impuls privredi, a to upravo čini i Poštanska štedionica, kojoj zahvaljujem na tome što podržava napore Vlade Republike Srbije - istakao je ministar. 

Prema njegovim rečima, Banka Poštanska štedionica je ovu domaću karticu do sada izdala u milion i po primeraka.

Ministar finansija je rekao da će zajedno sa domaćim bankama raditi na tome da se dalje unapredi bankarsko i celokupno finansijsko tržište, kako bi, pre svega, građani Srbije od toga imali koristi, ali i trgovci, kako bi se unapredio poslovni ambijent, otvorilo još više radnih mesta, a sve to doprinelo razvoju privrede i stabilnosti bankarskog sistema.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Ivko

13.07.2018 15:18

Podrzavam sve sto je bolje za Srbiju, sve sto se sliva u njen budzet.

helena832

13.07.2018 15:34

Svaka novina je dobra za gradjane.

Ivan

13.07.2018 15:50

Sinisa Mali se do sada pokazao kao izuzetno sposoban covek. Beograd sigurno danas ne bi bio ovakav da nije bilo Sinise.

paramonte

13.07.2018 15:55

Mnogi ce sada slediti primer ministra finansija.