VANREDNA INSPEKCIJA: Vesić na radovima na izmeštanju korita Topčiderske reke

Autor: beograd.rs

Vesti

02.07.2018

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić obišli su danas, u vandrednoj inspekciji, radove na izmeštanju korita Topčiderske reke.

RepublikaFoto: beograd.rs
Goran Vesić

Vesić je istakao da je reč o veoma važnom projektu koji je neophodan da bi se pristupilo rekosntrukciji Bulevara partrijarha Pavla čijim će se proširenjem omogućiti građanima Rakovice povezivanje sa Mostom na Adi.

– Radovi na izmeštanju korita treba da se završe do juna sledeće godine, kada kreću radovi na prošerenju Bulevara, koji će se izvoditi iz dva dela. Prvo će se raditi proširenje od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, a potom deo od Košutnjaka do Hipodroma – precizirao je zamenik gradonačelnika.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je istakao da Bulevar partrijarha Pavla, posle rekonstrukcije, sa postojeće dve treba da ima šest traka, uključujući i biciklističku i pešačku stazu.

– Ovi radovi, prema njegovim rečima, govore da Most na Adi i dalje nije završen i da su neophodni dodatni radovi kako bi bio stavljen u funkciju. Takođe, rekonstruisani Bulevar partrijarha Pavla, u dužini od 3,5 kilometara biće sastavni deo spoljne magistralne tangente i povezivaće most na Adi Huji i Most na Adi - istakao je Vesić i dodao da most preko Ade Huje treba da počne da se gradi 2019. ili 2020. godine.

RepublikaFoto: beograd.rs

–Predviđena je izgradnja tri obilaznice oko Beograda: spoljne obilaznice oko Beograda, koja se radi, kao i spoljne i unutrašnje magistralne tangente koje će omogućiti građanima da lakše funkcionišu u saobraćaju. I da se konačno u Beogradu saobraćaj dovede u red – najavio je Vesić.

Kada je reč izmeštanju korita reke Topčiderke, Vesić je naglasio da se izvode radovi na izmeštanju fekalnog kolektora u dužini od 136 metara, slede radovi na izgradnji novog šireg mosta od postojećeg u Pere Velimirovića, dok će Kaljavi potok na ulazu u Topčiderku biti zacevljen u dužini od 100 metara.

RepublikaFoto: beograd.rs

On je zahvalio izvođaču i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, i ponovio da dinamika radova mora da bude ispoštovana, kako bi projekti koji su obećani građanima bili realizovani.

On je najavio da je danas dogovoreno da radovi na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla ne čekaju završetak radova na izmeštanju Topčiderske reke, već da krenu čim se za to steknu uslovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading