NA AERODROMU VIŠE OD 100.000 PUTNIKA ZA 6 DANA

Autor:

Vesti

22.05.2018

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Košarkaška groznica" se tokom prethodnih 5 dana osetila i na Aerodromu Nikola Tesla Beograd. Tokom trajanja završnice najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci opsluženo je ukupno oko 160 letova posvećenih samo ovom takmičenju.

RepublikaFoto: Republika
Aerodrom obara sve rekorde iz dana u dan

V.d. generalni direktor Saša Vlaisavljević tim povodom izjavio je:

"Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno je dočekao i ispratio sve goste, strane državnike igrače, rukovodstva, funkcionere i navijače sve četiri ekipe učesnice završnog turnira najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi"

Za vreme trajanja turnira, beogradski aerodrom postavio je nova dva rekorda: u petak, 18. maja, sa 11.828 prispelih oboren je dnevni rekord dolazećih putnika, dok je u ponedeljak, 21. maja sa 13.062 otputovalih, oboren dnevni rekord odlazećih putnika.

U petak, 18. maja ostvareno je 81 sletanje na redovnim linijama, a realizovano je još 13 dolazaka velikih putničkih aviona na čarter i vanrednim letovima na redovnim linijama, kao i čak 33 sletanja aviona generalne i poslovne avijacije. Ukupno je opsluženo oko 20 odsto više letova nego što je to petkom uobičajeno, dok je u ponedeljak, obavljeno je ukupno više 240 avio-operacija, što je za četvrtinu više nego inače.

Da su Beograd i Srbija ovih dana bili u centru pažnje govori i činjenica da je beogradski aerodrom samo tokom trajanja završnog turnira Evrolige opslužio ukupno više od 100.000 putnika.

- Drago mi je da smo svojim profesionalnim aktivnostima doprineli uspešnoj organizaciji ovako velikog sportskog spektakla i što smo pokazali da smo uvek dobri domaćini i podrška svim velikim događajima na ovim prostorima - zaključio je generalni direktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading