MALI: Zemun dobija veliko međunarodno pristanište za brodove!

Autor: Tanjug

Vesti

25.04.2018

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu će u narednom periodu biti izgrađeno pet malih pristana za brodove i jedno veliko međunarodno pristanište u Zemunu, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug
Siniša Mali o novim projektima

On je rekao novinarima u Obrenovcu da će za gradske vlasti jedan od prioriteta biti razvoj nautičkog turizma u Beogradu, kao i da je juče potpisan ugovor za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa za brodove na Dunavu u Zemunu.

Dodao je da je vrednost tog projekta oko 150 miliona dinara.

Ugovor su potpisali predsednik Zemuna Dejan Matić, direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Nenad Djinđić i direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović.

Planirana lokacija za izgradnju pristaništa za međunarodne putničke brodove do 120 metara dužine i 15 metara širine je kod Stare kapetanije, na mestu gde se nekada nalazio pristan, a predviđena su dva dolfina.

Ukrcavanje i iskrcavanje putnika i opreme odvijaće se preko pontona izgrađenog od čelika dužine 50 metara i širine četiri metra. U planu je i prilazna konstrukcija koja će povezivati obalni deo sa čličnim pontonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Smreka

25.04.2018 14:21

Nas Beograd se razvija i to je dobra vest

Pekic

25.04.2018 15:31

Lepa vest, bravo gradonačelniče.

Stuka

25.04.2018 16:18

Odlicna vest!

Stuka

25.04.2018 16:19

Svaka cast!