(FOTO) Vesić položio venac na grob male Milice, žrtve NATO bombardovanja!

Autor: Republika

Vesti

24.03.2018

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković položili su danas, povodom devetnaest godina od početka NATO bombardovanja, venac na spomen-obeležje Milici Rakić u Tašmajdanskom parku.

Foto: beoinfo.rs
Goran Vesić

Gradski menadžer je istakao da se svakog 24. marta sa pijetetom i dužnim poštovanjem sećamo svih žrtava koje su pale tokom NATO agresije. 

- Tokom agresije je stradalo 2.500 ljudi, od toga 79 dece, a možda upravo smrt male Milice Rakić, ispred čijeg spomenika stojimo na najbolji način odslikava bezumnost te agresije. Te 1999. godine Beograd je peti put u 20. veku razaran i to je jedan od najtragičnijih događaja u našoj savremenoj istoriji. Ne treba da podsećamo da se agresija dogodila bez odluke Saveta bezbednosti, protivno međunarodnom pravu i da do dan danas niko od agresora nije našao nikakav osnov i opravdanje za zločin koji je počinjen -istakao je gradski menadžer.

RepublikaFoto: beoinfo.rs

 

Vesić je naglasio da je naša dužnost da se sećamo svih ljudi koji su stradali, da se sećamo Milice Rakić i da ne dozvolimo da nam se kao zemlji i društvu ubuduće ikada više desi da se nađemo na udaru najjačih, bez zaštite i bez mogućnosti da se adekvatno odbranimo. 

RepublikaFoto: beoinfo.rs

- Upravo zato politika koja se vodi poslednjih nekoliko godina od strane Vlade Srbije i u kojoj Srbija danas ima prijatelje i zaštitnike je ta koja treba da spreči da se ikada više ponovi situacija 1999. godine. Beograd će se sećati, kao što se seća svakog 24. marta onog što se desilo u našem gradu i trudićemo se da čuvamo sećanje na žrtve, gradeći naš grad tako da se slična situacija nikada više ne ponovi – istakao je Vesić.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković podsetio je da je za 78 dana agresije stradalo više od 2.500 građana Srbije, kao i da je uništen veliki broj privrednih subjekata i vojnih objekata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Mile

24.03.2018 13:21

Neke stvari se nikada nesmu zaboraviti

marko

24.03.2018 17:09

@Mile - Da tog kobnog, 17. aprila 1999. godine raketa NATO aviona nije pogodila njenu kuću u beogradskom naselju Batajnica, Milica Rakić danas bi imala 22 godine. Išla bi na fakultet i brinula mladalačke brige. Ovako, zauvek trogodišnja devojčica, postala je večiti simbol stradanja nevinih žrtava u bombardovanju Srbije i Crne Gore. SRBIJO OVO NE TREBA NIKAD ZABORAVITI NI OPROSTITI.

Jole

24.03.2018 13:24

Nazalost genocid koje je i dete moralo osetiti

Ena

24.03.2018 13:30

Da se nikada ne zaboravi