PRVI DIREKTAN LET OD BEOGRADA DO TEHERANA POSLE 27 GODINA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.03.2018

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 27 godina u Srbiju će sutra doputovati prvi avion kompanije "Iran er", saopštilo je ministarstvo trgovine.

RepublikaFoto: Tanjug
Beogradski aerodrom bogatiji za jednu relaciju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Irana u Srbiji Hoseinom Mola Abdolahijem, koji ga je obavestio da će sutra u Beograd sleteti prvi avion "Iran er"-a na direktnoj liniji između Teherana i Beograda nakon skoro 27 godina.

Ambasador Hosein Mola Abdolahi je dodao da će avioni kompanije "Iran er" na relaciji Teheran - Beograd - Teheran saobraćati dva puta nedeljno, kao i da su karte na tim letovima rasprodate sve do kraja leta ove godine. 

Počevši od 19. marta, između Teherana i Beograda biće realizovani i čarter letovi privatne iranske aviokompanije "Kešm er", za čija su prva četiri leta takođe rasprodate sve karte. 

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima između dve zemlje i tom prilikom su dogovorili mere kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba, navodi se u saopštenju. 


Iranska granična služba će obavljati pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takođe će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija. 

Ambasador Abdolahi, dodaje se, ukazao je i da je otvorena nova stranica u odnosima između Irana i Srbije i da zbog toga sve veći broj Iranaca prepoznaje našu zemlju kao novu turističku destinaciju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading